Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία Μελλοντικοί πλοίαρχοι στο «Εξπρές Σκιάθος»

Μελλοντικοί πλοίαρχοι στο «Εξπρές Σκιάθος»

0
Μελλοντικοί πλοίαρχοι στο «Εξπρές Σκιάθος»

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ’ τάξης Πλοίαρχων Ε.Ν. του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου επισκέφθηκαν, συνοδεία εκπαιδευτικών, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλοίο σαν χώρο εργασίας, τους ανθρώπους του, να ταξιδέψουν με αυτό ώς τη Σκιάθο και να βιώσουν όσα διδάσκονται στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σε πραγματικές συνθήκες τα περισσότερα από τα μαθήματα της ειδικότητας των πλοιάρχων όπως: Ναυσιπλοΐα, Φόρτωση και Ευστάθεια πλοίου, τη χρήση των κυριότερων Ναυτικών Ηλεκτρονικών Οργάνων και Ψηφιακών Μέσων Επικοινωνίας, κατευθυνόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Εκπαίδευσης και Τήρησης Φυλακών των ναυτικών στα πλοία (Διεθνής Σύμβαση S.T.C.W.).

Με την άφιξη στη Σκιάθο, αρχικά επισκέφθηκαν το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και κατόπιν ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου από τον ιδρυτή του καπετάν Γιάννη Παρίση. Στη συνέχεια, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη της Σκιάθου. Το απόγευμα, με τον απόπλου, συνεχίστηκαν τα μαθήματα στη γέφυρα του πλοίου κατά τις νυχτερινές ώρες έως την άφιξη στον Βόλο.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 10 μαθητές της Γ τάξης πλοιάρχων και οι εκπαιδευτικοί Σίμος Νικόλαος και Πατρίδας Απόστολος (πλοίαρχοι).

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Πλοιάρχων, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, θερμές ευχαριστίες στον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την ολόθερμη και εγκάρδια φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε στη Σκιάθο την κ. Αθηνά Παπαγεωργίου και τη συνεργάτιδά της για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μουσείο Παπαδιαμάντη και τον καπετάν Γιάννη Παρίση για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Τέλος, ευχαριστούμε τη ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS που έκανε δυνατή την επίσκεψη αυτή.

 

e-thessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ