ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιο-Χαράλαμπο Καλαματιανό και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, για τα θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου-Β. Σποράδων και της αντικατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμένα Βόλου.

Στη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, συζητήθηκε το θέμα της επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή και μετά από αλλεπάλληλα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία του ταχύπλοου πλοίου, η σύνδεση των Σποράδων με τη Στερεά Μαγνησία πραγματοποιείται μόνο με το πλοίο «Πρωτέας».
Ο Βουλευτής επεσήμανε στον Γ.Γ. ότι οι ανάγκες τόσο των μόνιμων κατοίκων των Σποράδων όσο και αυτών που απασχολούνται επαγγελματικά στα νησιά της Μαγνησίας είναι αυξημένες και επομένως, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου-Σποράδων θα πρέπει να ανταποκρίνεται ανάλογα και να τις καλύπτει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Γ.Γ. τον ενημέρωσε ότι διενεργούνται άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες, κατά τα προβλεπόμενα από το νομικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, για την δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου στη γραμμή.

Στη συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, όπου συζήτησαν το θέμα της αντικατάστασης και αναβάθμισης των φορτοεκφορτωτικών μέσων του λιμένα Βόλου, για τη χρηματοδότηση των οποίων έχει υποβληθεί πρόταση ένταξης στα πλαίσια του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά τη συζήτηση, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι το λιμάνι του Βόλου είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Περιφέρειας της Θεσσαλίας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και για το λόγο αυτό ο μηχανολογικός του εξοπλισμός θα πρέπει να είναι συμβατός με τις απαιτητικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτό.
Από την πλευρά του Υπουργείου, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το θέμα της αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμένα Βόλου θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα.
Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Σκιάθου, το οποίο μαζί με το λιμάνι του Βόλου, αποτελούν τα δύο λιμάνια της Θεσσαλίας που έχουν ενταχθεί σε διευρωπαϊκά δίκτυα για τη διευκόλυνση των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ