Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

0
3

Η επιτομή των αναδιπλούμενων smartphone της Samsung βρίσκεται στα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5, με το Galaxy Z Flip5 να φέρνει νέο σχεδιασμό στην εξωτερική οθόνη, το Flex Window, το οποίο επιτρέπει τη χρήση εφαρμογών ενώ η συσκευή είναι κλειστή και το Galaxy Z Fold5 να αποτελεί ένα πολυεργαλείο με τη φαντασμαγορική οθόνη των 7.6”.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Galaxy Z Flip5

Ξεκινώντας με το Galaxy Z Flip5, η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στην εξωτερική οθόνη, τεχνολογίας Super AMOLED, η οποία έρχεται με προστασία Corning Gorilla Glass Victus 2 και έχει μέγεθος 3.4”, ανάλυση 720×748 pixels και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Το Flex Window, όπως ονομάζεται, δίνει τη δυνατότητα χειρισμού επιλεγμένων εφαρμογών και widget χωρίς να ξεδιπλώσουμε τη συσκευή, εμπλουτίζοντας την εμπειρία χρήσης.

Ωστόσο, ξεδιπλώνοντας τη συσκευή, βρίσκουμε τη FHD+ Dynamic AMOLED 2Χ στις 6.7” με ανάλυση 2.640×1.080 pixels και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz, έτοιμη να απεικονίσει τα στοιχεία με φωτεινά, έντονα χρώματα. Στο εσωτερικό του Galaxy Z Flip5, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση IPX8*, θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, με γραφικά για εκπληκτικό gaming, γρήγορο AI και αυτονομία μπαταρίας, η οποία έχει χωρητικότητα 3700mAh. Μαζί με τον επεξεργαστή θα βρούμε και 8GB μνήμης RAM αλλά και επιλογή για 256GB/512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, για να έχουμε μαζί μας τα αρχεία μας.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Αισθητή βελτίωση, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, παρουσιάζει και η ποιότητα κατασκευής, καθώς το πλαίσιο του Galaxy Z Flip5 είναι κατασκευασμένο από Armor Aluminum, ενώ το Flex Hinge, δηλαδή ο μηχανισμός αναδίπλωσης, αποτελεί ένα νέο, ανθεκτικό σχεδιασμό διπλής ράγας για τις αναδιπλούμενες αρθρώσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να Flexάρουμε δίπλωμα και ξεδίπλωμά.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Όσον αφορά τα οπτικά μέρη της συσκευής, ανοίγοντας το Galaxy Z Flip5 θα βρούμε τη selfie camera των 10MP, ενώ στο εξωτερικό μέρος του, θα βρούμε διπλή κάμερα με φακούς στα 12MP και ψηφιακό zoom που φτάνει το 10X. Αυτό όμως που έχει καταφέρει η Samsung, είναι να αξιοποιήσει τη διπλή κάμερα και για τις selfie φωτογραφίες και video, μιας και με τη FlexCam μπορούμε να απαθανατίζουμε τις στιγμές μας σε φωτογραφίες και video ακόμα και με κλειστή τη συσκευή. Βελτιώσεις έχουμε ακόμα και στο Nightography όπου οι λήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας παραμένουν φωτεινές με τις λεπτομέρειες να ευδιάκριτες και το συνολικό αποτέλεσμα να επιβραβεύει τους κατόχους της συσκευής.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Galaxy Z Fold5

Έχουμε ένα smartphone με μεγάλη οθόνη για να παρακολουθούμε ταινίες και σειρές σα να βρισκόμαστε στον κινηματογράφο, μια κονσόλα video games αλλά και ένα πολυεργαλείο που μας επιτρέπει να εργαζόμαστε σε πολλαπλά παράθυρα, κάνοντας το multitasking παιχνιδάκι. Όλα αυτά θα τα βρούμε στο Galaxy Z Fold5 το οποίο ξεδιπλώνει και διπλώνει για να χωράει στα χέρια μας και να απολαμβάνουμε μια συναρπαστική εμπειρία χρήσης smartphone με τον τρόπο που η Samsung γνωρίζει καλά.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό της συσκευής, θα βρούμε την οθόνη τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X των 6.2” με ανάλυση HD+ στα 2.316×904 pixels και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz, με το οπτικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει. Ωστόσο, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό της συσκευής, όπου ξεδιπλώνοντάς την, εμφανίζεται η καθηλωτική οθόνη των 7.6”, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση QXGA+ στα 2.176×1.812 pixels και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz. Η εν λόγω οθόνη είναι σχεδιασμένη ώστε να μας προσφέρει gaming υψηλού επιπέδου, μια κινηματογραφικού επιπέδου εμπειρία προβολής όπου και αν βρισκόμαστε αλλά και παραγωγικότητα παρόμοια με αυτή του Η/Υ, και όλα αυτά σε μια συσκευή στο μέγεθος ενός tablet.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Ο εσωτερικός “κόσμος” του Galaxy Z Fold5, το οποίο είναι ανθεκτικό στο γλυκό νερό με πιστοποίηση IPX8*, είναι εξίσου όμορφος μιας και θα βρούμε τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy ο οποίος συμβάλει και στην αυτονομία της μπαταρίας των 4400mAh. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συσκευή ενισχύεται και από τα 12GB μνήμης RAM που συνοδεύουν τον high-end επεξεργαστή, μαζί με επιλογές χωρητικότητας 256GB/512GB/1TB, και κάνουν το multitasking μια απλή υπόθεση, καθώς η λειτουργία multi window λειτουργεί ομαλά και άμεσα, έτσι ώστε να μπορούμε να προβάλλουμε πολλαπλά παράθυρα ενεργών εφαρμογών, χωρίς το παραμικρό lag στην απόδοση της συσκευής. Επιπλέον, η γραμμή εργασιών μπορεί να φιλοξενήσει έως και δώδεκα εφαρμογές ταυτόχρονα, διατηρώντας τώρα τις τέσσερις πιο πρόσφατες, ώστε να μπορούμε να κάνουμε εύκολα εναλλαγή μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούμε συχνότερα.

Βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής έχουμε και στο Galaxy Z Fold5, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο διαθέτει πλαίσιο από Armor Aluminum για προστασία σε φθορές, ενώ ο μηχανισμός αναδίπλωσης Flex Hinge, στηρίζεται σε επανασχεδιασμένη εύκαμπτη άρθρωση που μας δίνει τη δυνατότητα να το προσαρμόσουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Μπορούμε να το ανοίξουμε, να το διπλώσουμε ή να το χρησιμοποιήσουμε σε λειτουργία flex, για να βρούμε τη γωνία που μας εξυπηρετεί καλύτερα**.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

Στον τομέα των καμερών, το Galaxy Z Fold5 ξεχωρίζει καθώς διαθέτει 5 κάμερες, και συγκεκριμένα, 1 selfie των 4MP τοποθετημένη πίσω από την οθόνη των 7.6”, άλλη μια selfie των 10MP στο εξωτερικό της συσκευής, με τον κύριο φακό να φτάνει τα 50MP (Space Zoom 30x), τον οποίο συνοδεύει ο τηλεφακός των 10MP (οπτικό Zoom 3x ) και η υπερευρυγώνια κάμερα των 12MP. Τέλος, οι λειτουργίες nightography και astro hyperlapse είναι εδώ για να δείξουν πως η Samsung έχει καταφέρει να κάνει τη νύχτα-μέρα με τις high end κάμερες που εφοδιάζει τις συσκευές της, αποτυπώνοντας την κάθε στιγμή με χρώμα και καθαρότητα.

Για άλλη μια χρονιά, η Samsung με τα Galaxy Z Fold5 και Z Flip5, προσφέρει στους χρήστες τεχνολογικές εξελίξεις, για μία εκπληκτική συνολική εμπειρία χρήσης των αναδιπλούμενων smartphone που είναι ξεχωριστά από κάθε άποψη, και έτοιμα να ικανοποιήσουν ακόμα και απαιτητικούς χρήστες.

Z Fold5 Z Flip5 Ελλάδα, Μια καθηλωτική εμπειρία smartphone στα χέρια σου με τα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5

*Με βάση εργαστηριακές συνθήκες για βύθιση σε γλυκό νερό έως 1,5 μέτρα και μέχρι 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Η προστασία από το γλυκό νερό της συσκευής δεν είναι μόνιμη και ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω φυσιολογικής φθοράς. Η πιστοποίηση IPX8 δεν αφορά προστασία από τη σκόνη.
**Η λειτουργία Flex υποστηρίζεται σε γωνίες μεταξύ 75° και 115°. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην υποστηρίζονται σε λειτουργία Flex ή στο πάνελ της λειτουργίας Flex.

Μάθετε περισσότερα: https://www.samsung.com/gr/smartphones/galaxy-z-flip5/ &
https://www.samsung.com/gr/smartphones/galaxy-z-fold5/

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ