«Μούδιασε το στόμα μου, άρχισα να πρήζομαι»

0
3

Αλλεργικό σοκ υπέστη οδηγός νταλίκας το μεσημέρι της Τετάρτης  έπειτα από τσίμπημα σφήκας που δέχτηκε την ώρα που οδηγούσε στα τούνελ της Στυλίδας.

Για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε αλλά και για το πώς κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, μίλησε ο 56χρονος στο enikos.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, δέχτηκε το τσίμπημα στην Εθνική Οδό την ώρα που κατευθυνόταν προς την Θεσσαλονίκη για δουλειά.

«Στο ύψος της Στυλίδας περνώντας το πρώτο τούνελ με τσίμπησε σφήκα στο αριστερό χέρι», λέει ο 56χρονος οδηγός κι έπειτα προσθέτει: «Μετά το τσίμπημα που ένιωσα, άνοιξα κατευθείαν το ντουλαπάκι του οχήματος, στο οποίο μέσα έχω ένα μικρό φαρμακείο, πήρα παυσίπονα κι έβαλα αλοιφή στο σημείο. Ευτυχώς με δεύτερη νταλίκα ακολουθούσε την πορεία μου ο αδελφός μου, με τον οποίο μίλησα κατευθείαν για το συμβάν κι εκείνος με την σειρά του ενημέρωσε το ΕΚΑΒ».

Παράλληλα, ο 56χρονος οδηγός νταλίκας περιέγραψε στο enikos.gr το πώς αντέδρασε ο οργανισμός του στο αλλεργικό σοκ. «Δεν γνώριζα ότι είμαι αλλεργικός, δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Ένιωσα να μουδιάζει το στόμα μου, με έπιασε φαγούρα, άρχισε να πρήζεται το δέρμα μου και σιγά σιγά ένιωσα να χάνω τις αισθήσεις μου. Νόμιζα ότι θα σπάσουν όλα», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει το όχημα: «Ευτυχώς πάνω στον φόβο δεν έχασα την ψυχραιμία μου. Ωστόσο, δεν μπορώ να κρύψω ότι φοβήθηκα πολύ. Ανησύχησα ότι θα κινδυνεύσουν ζωές εάν δεν έκανα κάτι γρήγορα. Από την στιγμή που καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, συνειδητοποιείς ότι πρέπει να δράσεις άμεσα, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να σταματήσω επειγόντως την νταλίκα.  Έτσι, έξω από το δεύτερο τούνελ κατάφερα την τελευταία στιγμή να ακινητοποιήσω την νταλίκα χωρίς να προκαλέσω ζημιές».

«Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα και ταχύτητες πολύ υψηλές, ενώ το γεγονός ότι βρισκόμασταν μέσα στο τούνελ έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο μου. Το ένστικτο, υποθέτω, με κράτησε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω και το αίσθημα της ευθύνης», αναφέρει και προσθέτει: «Έλεγα στον εαυτό μου “σταμάτα την νταλίκα και μετά ας πέσεις”. Εύχομαι πραγματικά αυτό που πέρασα να μην τύχει σε κανέναν».

Τέλος, ο 56χρονος οδηγός ευχαρίστησε μέσω του enikos.gr το ΕΚΑΒ για την άμεση επέμβαση, ενώ αποκάλυψε ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μέσα σε 7 λεπτά. «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ ξεχωριστά στον αναισθησιολόγο, που κατάφερε να επέμβει μέσα στο ασθενοφόρο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή», καταλήγει ο 56χρονος.

Πηγή