Μπουκώρος: Ενισχυμένο το 2022 το Νοσοκομείο Βόλου

Το Νοσοκομείο Βόλου το 2022 παρουσιάζεται ενισχυμένο, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και από πλευράς προϋπολογισμού και λειτουργίας νέων τμημάτων. Αυτό ήταν το κοινό συμπέρασμα στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με τη Διοίκηση και τους επικεφαλείς Τμημάτων του Αχιλλοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Αναλυτικότερα , σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησαν οι αρμόδιοι στο βουλευτή Μαγνησίας σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, το 2018 εργάζονταν στο Νοσοκομείο Βόλου 180 γιατροί, ενώ σήμερα το 2022 εργάζονται 208 γιατροί, δηλαδή 28 επιπλέον. Επίσης, αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, το 2018 εργάζονταν 361 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ενώ σήμερα εργάζονται 479, δηλαδή 118 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες περισσότεροι. Αναφορικά τώρα με τους οικονομικούς πόρους το 2018 το Νοσοκομείο Βόλου είχε τελικό προϋπολογισμό 17.510.000 €, ενώ το 2022 έχει τελικό προϋπολογισμό 25.075.000 €, δηλαδή 7,5 εκατομμύρια επιπλέον σε σχέση με το 2018.

Το σημαντικότερο πλέον είναι πως στο Νοσοκομείο του Βόλου λειτουργούν για πρώτη φορά νέα σημαντικά Τμήματα, όπως το Αιμοδυναμικό το τελευταίο εξάμηνο, στο οποίο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 300 επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία. Ακόμη, οργανώθηκε το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας, ενώ λειτουργεί απρόσκοπτα το Τμήμα Μαγνητικών Τομογράφων έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες εξετάσεις. Επιπλέον, το Βιοχημικό Τμήμα, το οποίο διαθέτει και σύστημα PCR, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ήδη είναι έτοιμο και πρόκειται να λειτουργήσει και ξεχωριστό Τμήμα Χειρουργικής για τα πιο ελαφριά περιστατικά.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας συνεχάρη τους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, πάντα δίπλα στον πολίτη που τους έχει ανάγκη. Ακολούθως, δεσμεύτηκε να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη διεκδίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για την προκήρυξη περίπου 10 ακόμη θέσεων γιατρών προκειμένου όλες οι κλινικές να λειτουργούν απρόσκοπτα και να συνεχίζει να προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο στους πολίτες της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή