ΝΔ κατά Ραγκούση: Έχτισε βίλα με στεγαστικό από τον ΟΕΚ – Τι απαντά ο ίδιος

0
2

Συνέχεια στο θέμα του ακινήτου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Διαφάνειας του κόμματος, Γιάννη Ραγκούση, δίνει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, στην οποία τον καλεί να απαντήσει πόσα εισπράττει από το ακίνητο, πού και πώς εμφανίζονται τα ποσά αυτά στο πόθεν έσχες του.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού.

Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

– Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;

– Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;

– Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

– Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα; Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Ραγκούσης: Πρόκειται για προσωπική και μόνιμη κατοικία
«Πρόκειται για την προσωπική μου μόνιμη κατοικία» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης σε ερώτηση σχετικά με τη «βίλα που διατηρεί στην Πάρο».

«Είναι στην Πάρο, στο μόνο μη τουριστικό χωριό. Η πρώην σύζυγός μου εδικαιούτο δάνειο τριτέκνου. Αυτό το σπίτι που μου ανήκει το 50% χτίστηκε και με αυτό το δάνειο. Πρόκειται για μια λασπολογία. Δεν θα τους αφήσω έτσι» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει να ζω με αξιοπρέπεια. Δεν έχω αδιευκρίνιστα, είναι όλα δηλωμένα. Έχω καταφέρει να έχω πολιτική ανεξαρτησία, νοικιάζοντας τη μόνιμη κατοικία μου. Είναι ένα παλιό θέμα. Επειδή έχω υποστεί πολλά από τον κιτρινισμό για το συγκεκριμένο σπίτι. Είναι δάνειο πολύτεκνης μητέρας που λήφθηκε το 2007 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Δεν ισχύουν τα περί οποιασδήποτε παρανομίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή