«Ξεκλειδώνει» σταδιακά η κρουαζιέρα σε Βόλο και Σκόπελο

0
62
Club Med II

Ευοίωνο μήνυμα για την κρουαζιέρα η άφιξη του πολυτελούς ιστιοφόρου κρουαζιερόπλοιου Club Med II στα λιμάνια του Βόλου και της Σκοπέλου στη διάρκεια του Ιουλίου, με τη σχετική ανακοίνωση – επιβεβαίωση του προγράμματος προσεγγίσεων να κοινοποιείται προχθές στους συνεργαζόμενους τουριστικούς πράκτορες. Εναν σχεδόν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και την αναστολή των προγραμμάτων κρουαζιέρας, αρχίζει να αχνοφαίνεται φως στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Club Med II, στις 2 και τις 11 Ιουλίου θα προσεγγίσει τη Σκόπελο και στις 12 Ιουλίου το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας Γάλλους τουρίστες, με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το πλοίο, μήκους 194 μέτρων, φέρει σημαία Γαλλίας, μεταφέρει κατά μέσο όρο 350 άτομα και έχει εντάξει προ πολλών ετών το λιμάνι του Βόλου, ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς που προσεγγίζει.

Το πλοίο διαθέτει πολυτελή σκάφη για την μεταφορά των επιβατών στο λιμάνι, ενώ στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας περιλαμβάνονται και ναυταθλήματα, που καθιστούν μοναδική εμπειρία το ταξίδι σε ελληνικούς σταθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εταιρεία ανήκει και το περίφημο Club Mediterranee στην Εύβοια, που προσελκύει πλήθος Γάλλων τουριστών, οι οποίοι ταξιδεύουν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με πτήση της Transavia France και στη συνέχεια μεταβαίνουν στην Εύβοια. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι πτήσεις από Γαλλία ξεκινούν στις 17 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, «με μια επιφύλαξη, διότι όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης, Κώστας Ευσταθίου.

Το Club Méditerranée είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του, από το 1950 όπου ιδρύθηκε και δημιούργησε την ιδέα των διακοπών all-inclusive. Το Club Med διαθέτει 70 resorts, στις πιο όμορφες τοποθεσίες στον κόσμο και στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και Luxury Villas και Chalets.

Αισιόδοξο προμήνυμα

Με τη γενική αίσθηση ότι η επιβεβαίωση των προσεγγίσεων του Ιουλίου αποτελεί θετικό προμήνυμα, ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση που λαμβάνουμε από εταιρεία κρουαζιερόπλοιων. Στο μεταξύ, υπάρχουν ερωτήματα από πολλές εταιρίες, αλλά επίσημα, για να μας δώσουν ημερομηνία άφιξης και επιβεβαίωση αφίξεων, είναι η πρώτη». Θετική η παραπάνω εξέλιξη σύμφωνα με τον κ. Χάγια, ο οποίος εκτιμά ότι η κρουαζιέρα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουνίου. «Δεν θα έχουμε πολλές προσεγγίσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα που είχαμε 60 με 70 προσεγγίσεις, αλλά η κρουαζιέρα θα ανοίξει το καλοκαίρι», υπογραμμίζει.

Αισιόδοξος εμφανίζεται, παράλληλα, ο ναυτικός πράκτορας της Σκοπέλου, Βαγγέλης Δρόσος, ο οποίος επισημαίνει ότι «υπάρχουν και άλλα ευοίωνα μηνύματα. Ουσιαστικά η κρουαζιέρα είναι η πρώτη που μπορεί να ξεκινήσει με απόλυτες συνθήκες ασφαλείας. Είναι το πιο εύκολα διαχειρίσιμο τουριστικό προϊόν σε σχέση με τέτοιου είδους υγειονομικές κρίσεις και βλέπω μια στροφή των μικρών κρουαζιερόπλοιων προς τα μικρά λιμάνια».

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για το καλοκαίρι, με τον ίδιο ναυτικό πράκτορα να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «αυτό προϋποθέτει το ανάλογο υπόβαθρο, για το οποίο τα μικρά λιμάνια πρέπει να είναι έτοιμα». Όπως εξηγεί «πρέπει να γίνει σύνταξη μιας μελέτης υγειονομικού πρωτοκόλλου, προκειμένου να έχουμε απόλυτη ετοιμότητα, ώστε κάθε λιμάνι να διαχειρίζεται ύποπτα κρούσματα κατά μόνας». Παράλληλα, δηλώνει αισιόδοξος για την κρουαζιέρα, τονίζοντας ότι «και στην περιοχή μας έχουμε την τύχη να δεχόμαστε κρουαζιερόπλοια υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι η συνεργασία που έχουμε ως πρακτορεία είναι άψογη. Αποδίδει και είναι ένα καλό μήνυμα αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ