Οι κινήσεις της Εκκλησίας ενόψει του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

0
4

Σε τρεις κινήσεις προσανατολίζεται η Εκκλησία αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Εκκλησία δεν φαίνεται να παρεκκλίνει από τις θέσεις αναφορικά με τα ομόφυλα ζευγάρια και αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα γίνεται γνωστή η αντίθεσή της τόσο με το γάμο όσο και με την τεκνοθεσία.

Παράλληλα σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ θα σταλεί επιστολής στους
βουλευτές που θα ενημερώνει για τη θέση της, ενώ η τρίτη κίνηση αναμένεται να είναι η έκδοση φυλλαδίου το οποίο θα αναγνωσθεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 28 του μήνα.

Πάντως εκκλησιαστικές πηγές τόνιζαν πως«ουδείς εκ των ιεραρχών δεν προκρίνει ή επιθυμεί λαοσυνάξεις» ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωσή της για την έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας, η Εκκλησία της Ελλάδος, αναφέρει: Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή