Ουκρανία: Κρίσιμος ο ρόλος της στην παραγωγή ημιαγωγών

0
11
Ουκρανία: Κρίσιμος ο ρόλος της στην παραγωγή ημιαγωγών

Ουκρανία, Ουκρανία: Κρίσιμος ο ρόλος της στην παραγωγή ημιαγωγών

Μία ακόμα παράπλευρη απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι η παραγωγή ημιαγωγών, αφού η χώρα έχει σημαντικό ρόλο εκεί. Το ζήτημα αυτό ενδέχεται να έχει ως συνέπεια μία περαιτέρω μείωση στην τροφοδοσία της αγοράς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία ερευνών Techcet, η Ουκρανία προμηθεύει με το 90% του neon που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ημιαγωγών στις ΗΠΑ. To neon αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας των lasers που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή chips. Έλλειψη σε αυτό το στοιχείο, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην ήδη μεγάλη κρίση των chips στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η Ρωσία από την μεριά της είναι υπεύθυνη για το 35% της προμήθειας Παλλαδίου στις ΗΠΑ, ένα σπάνιο μέταλλο που βρίσκει χρήση στην κατασκευή ημιαγωγών. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η βιομηχανία ημιαγωγών δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Βιομηχανιών Ημιαγωγών, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα εάν οι συνέπειες αυτές θα φανούν με τη μορφή των ελλείψεων μακροπρόθεσμα, σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί για καιρό.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ