Ουκρανία: Τα Android Smartphones ενημερώνουν για τις επιθέσεις

Android, Ουκρανία: Τα Android smartphones ενημερώνουν για τις επιθέσεις

Η Google διέθεσε ένα update του λογισμικού στην Ουκρανία που επιτρέπει την άμεση ενημέρωση του Android για αεροπορικές επιδρομές. Η λειτουργία των Air Raid Alerts θα είναι ενσωματωμένη στα Android smartphones των Ουκρανών.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο άμαχος πληθυσμός βρίσκεται εγκλωβισμένος στις μεγάλες πόλεις, με την Google να προσπαθεί να προσφέρει μία λύση ασφάλειας στον ουκρανικό λαό που χρησιμοποιεί Android smartphones. Ήδη στο Google Play μπορούσε να βρει κανείς την εφαρμογή Ukrainian Alarm, η οποία είχε δημιουργηθεί από ανεξάρτητους developers σε συνεργασία με την ουκρανική Κυβέρνηση.

Η Google ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ουκρανίας να ενσωματώσει στο Android ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές, έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να βρίσκουν γρήγορα καταφύγιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η δυνατότητα αυτή θα είναι πλήρως διαθέσιμη στα Android smartphones στην Ουκρανία και θα λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική τοποθεσία του κάθε χρήστη, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικές οι προειδοποιήσεις που θα εμφανίζονται στην οθόνη.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ