Ο Έλον Μασκ θα αγοράσει το Twitter με 44 δισ

Το Twitter ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουληθεί στον Έλον Μασκ σε μια συμφωνία περίπου 44 δισ. δολαρίων θέτοντας τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο επικεφαλής ενός από τα πιο σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο.

“Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες — ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσω”, δήλωσε ο Έλον Μασκ μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, κυμαινόμενη γύρω στα 51,84 δολάρια, λίγο λιγότερο από την τιμή προσφοράς.

Η συμφωνία εκκρεμεί έγκριση από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές αρχές.

Τι σημαίνει ο Μασκ για το Twitter

Ο Έλον Μασκ έχει περισσότερους από 83 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα, τους οποίους έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια για τα πάντα, από το να μοιράζεται διασκεδαστικά meme μέχρι να συζητά για τις εταιρείες του.

Στη δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι θέλει να «κάνει το Twitter καλύτερο βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων – χρηστών του».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ