Ο Δον Κιχώτης και οι Μαγικές Σβούρες έρχονται στον Βόλο

0
9
Ο Δον Κιχώτης και οι Μαγικές Σβούρες έρχονται στον Βόλο

Σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

Μετά την εξαιρετική απήχηση της πρώτης τους συνεργασίας, πέρυσι το καλοκαίρι με τον Μικρό Πρίγκιπα αλλά και τις επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα στο Μικρό Χορν, τα Αθηναϊκά Θέατρα και οι Μαγικές Σβούρες παρουσιάζουν για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα τον «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Η παράσταση έρχεται και στον Βόλο σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.
Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο , του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.
Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Η εντυπωσιακή παράσταση προσφέρει επίσης στους μικρούς θεατές, την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού.
Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία , όπως ο ο Βελάσκεθ , ο Γκόγια , ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.
Οι συντελεστές της Παράστασης:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς. Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου – Μαγικές σβούρες. Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης. Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννα Εμμανουήλ. Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης. Boηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου
Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ) : Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου.
Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211.1000.365 6948.744.988 & viva.gr
Προπώληση: 10 ευρώ . Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Ανεργίας (ο κάτοχος κάρτας), ΑΜΕΑ: 8 ευρώ Διάρκεια : 80΄. Στους χορηγούς επικοινωνίας το ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή