Ο μαθητής που μπήκε «αέρα» στο Φυσικό Αθήνας

0
9
Ο μαθητής που μπήκε «αέρα» στο Φυσικό Αθήνας

Μπορεί τα θέματα της Χημείας στις πανελλήνιες 2022 να τον είχαν δυσκολέψει, αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε από το να πιάσει το απόλυτο 100 από τον ένα βαθμολογητή και να γράψει 19,9 μετατρέποντας σε… περίπατο την εισαγωγή του στο Φυσικό Αθηνών.

Ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων, σάρωσε στις πανελλήνιες 2022 συγκέντρωσε πάνω από 18.500 μόρια και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στις φυσικές επιστήμες. Ο νεαρός υποψήφιος έγραψε 19,9 στη Χημεία, 19,9 στα Μαθηματικά, 19 στη Φυσική και 14 στην Έκθεση.

«Οι πανελλήνιες είναι μια περίεργη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή. Πρέπει να τα δώσει όλα και αυτό συχνά οδηγεί σε καταστάσεις έντονου στρες» σημείωσε, μιλώντας στο zarpanews.gr, εκτιμώντας πως ο ίδιος, λόγω του ότι η σχολή της επιλογής του είχε χαμηλότερη βάση σε σχέση με τις επιδόσεις του, πήγε με ελάχιστο άγχος στις εξετάσεις με αποτέλεσμα να αποδώσει πολύ καλά.

Πανελλήνιες 2022: «Να μην τα παρατάνε»

Όσο για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την Γ’ Λυκείου, τους συμβουλεύει να είναι ψύχραιμοι, προσηλωμένοι στον στόχο τους και να μην τα παρατάνε. «Οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος», τονίζει ο αριστούχος μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόστολος ήταν ανάμεσα στους 250 Έλληνες μαθητές που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής) στη Γενεύη της Ελβετίας και πραγματοποίησε τη μαθητεία του πάνω στην ανάλυση δεδομένων που προκύπτουν από τα όργανα των επιταχυντών του CERN!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή