Ο Πρετεντέρης… ξαναβάφτισε τον Αλέξη Τσίπρα- Πως τον αποκάλεσε

0
12

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και την ώρα που η Ράνια Τζίμα τον καλωσόρισε, ο Γιάννης Πρετεντέρης τον καλησπέρισε λέγοντάς τον «κύριο Τζίμα». Φυσικά αυτό προκάλεσε γέλια και αμηχανία, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αντιδρά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση των σιδηροδρόμων. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ευθύνη που μου αναλογεί την αναλαμβάνω. Σε κρίσιμες στιγμές την αναλάβαμε. Κυβέρνησα σε πολύ δύσκολες στιγμές βρέθηκα σε στόχαστρο περί κωλοτούμπας. Έζησα και τραγωδίες που ήταν φυσικές καταστροφές. Εδώ έχουμε ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί. Δύο τρένα στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά. Η διαπίστωση που γίνεται από τον πολίτη είναι ότι το κράτος είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια. Και εμείς κυβερνήσαμε 4 από τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης. Ούτε προσλήψεις μπορούσαμε να κάνουμε. Το κράτος αυτό δεν το φτιάξαμε εμείς».

Συνέχισε λέγοντας: «Η 717 σύμβαση είχε ολοκληρωθεί κατά 72% επί των ημερών μας. Το Φεβρουάριο του 2023 ήταν το 77%. Μα τι έκαναν τέσσερα χρόνια. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν σχεδόν υποχρεωτική. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μας τότε. Διαπραγματευτήκαμε να παραμείνει το δίκτυο στο δημόσιο. Ιδιωτικοποιήθηκε μόνο το μεταφορικό μέσο. Εμείς, αν αναλάβουμε ξανά, θα κάνουμε τα έργα, είναι απλό. Θα επαναδιαπραγματευτούμε με τους Ιταλούς τη σύμβαση για να έχουμε τα 800εκ των επενδύσεων στα οποία είχαν δεσμευτεί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή