Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου

0
1

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών, που αγκάλιασε μαζικά ο λαός της Αθήνας, σηματοδότησε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, του αγώνα της νεολαίας και του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 73 συνεχίζει να ενοχλεί γιατί θυμίζει ότι η διέξοδος βρίσκεται πάντα στη συλλογική δράση, ειδικά τώρα που έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση με στελέχη της υμνητές της χούντας, αναθεωρητές της ιστορίας που προσβάλουν την μνήμη και τους αγώνες του λαού μας.
Σε αυτή την ιστορική επέτειο, με την παρακαταθήκη των αγώνων του χθες, αναζητούμε τον δρόμο για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, μέσα σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, που οι αδικίες βαθαίνουν και ο «εχθρός» έχει χιλιάδες πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και φοιτήτριες, τους εργαζομένους/ες στην πρώτη γραμμή, με τα λαϊκά στρώματα, τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, με πείσμα συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βάλουμε φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.
Οι αγώνες της νεολαίας θα δίνουν πάντα το έναυσμα για την ανατροπή της αδικίας και θα κρατούν την ελπίδα ζωντανή.
Καλούμε τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και τις πορείες που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Καλούμε κάθε νέο και νέα να ορθώσει το ανάστημα του, τιμώντας τους αγώνες των φοιτητών που έδωσαν την ζωή τους για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.
Αυτός είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας για τη Δημοκρατία!

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τιμούν την Επέτειο του Πολυτεχνείου με:
• Κατάθεση στεφάνου στις 11:00 πμ στο Ηρώο Βόλου προς τιμή των αγωνιστών του Πολυτεχνείου,
• Συμμετοχή στις κατά τόπους πορείες που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνεται στη Θόλο στις 6:00 μμ.
Καλούν να μέλη τους, συλλογικότητες και φορείς, να συμμετέχουν μαζικά στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή