Ο Elon Musk προσπάθησε και απέτυχε να αναλάβει την OpenAI το 2018

0
6

O Elon Musk είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως είχε και τις αποτυχίες του, όπως η απόπειρα να αναλάβει την OpenAI το 2018, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Musk ήταν μέλος μιας μικρής ομάδας που ίδρυσε το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης το 2015 ως μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με σκοπό η εταιρεία να μοιραστεί την έρευνα προς το ευρύτερο όφελος της κοινωνίας. Όμως στις αρχές του 2018 ο Musk ανησυχούσε ότι η εταιρεία υστερούσε από την Google. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρθηκε να αναλάβει τον άμεσο έλεγχο του OpenAI και να το διευθύνει ο ίδιος, αλλά απορρίφθηκε από άλλους ιδρυτές του OpenAI, όπως ο Sam Altman, τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, και ο Greg Brockman, τώρα ο πρόεδρος της.

Το σημαντικότερο είναι ότι όταν ο Musk αποχώρησε από την εταιρεία, ο Semafor λέει ότι αρνήθηκε επίσης την υπόσχεσή του να παράσχει χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συνεισφέροντας μόνο 100 εκατομμύρια δολάρια πριν περπατήσει . Αυτό άφησε το OpenAI με ένα πρόβλημα, καθώς η εργασία του για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας, όπως η γεννήτρια εικόνας DALL-E και η σειρά GPT που παράγει κείμενο, συγκέντρωνε τεράστιους λογαριασμούς. Έτσι, μέχρι το 2019, η OpenAI ανακοίνωσε ότι δημιουργούσε μια νέα κερδοσκοπική οντότητα για να χρηματοδοτήσει την έρευνά της και γρήγορα μπλέχτηκε στενά με τη Microsoft, η οποία παρείχε δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση και πόρους ενώ εξασφάλιζε αποκλειστικές άδειες χρήσης της τεχνολογίας του OpenAI στα προϊόντα της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ