ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ στην HELLENIC SEAWAYS για συνέχιση της ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ – ΣΠΟΡΑΔΩΝ

0
23
Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Κολυνδρίνη
Με θέμα την απόφαση για διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σποράδες – Θεσσαλονίκη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με κοινοποίηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως ένα οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Σποράδων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τις ανησυχίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, για την απόφαση της Εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, να διακόψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αποσύροντας το ταχύπλοο FLYING CAT4 από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας. Αφενός μεν, προβλήματα στην απευθείας μετακίνηση του επιβατικού κοινού από και προς τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου δε, προβλήματα στην τοπική οικονομία.

Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει τα νησιά μας απευθείας με τη Θεσσαλονίκη και κατ’επέκταση με τη Βόρεια Ελλάδα, με το επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείτε με ενδιάμεσους σταθμούς και περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Γνωρίζετε επιπλέον ότι τα νησιά μας στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό και η εν λόγω σύνδεση ήταν ένα άνοιγμα προς τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προκειμένου οι Βόρειες Σποράδες να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Η διακοπή αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα είναι πραγματικά ένα καίριο οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Σποράδων, που εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες να τα στηρίξουμε και να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν τους.

Σας ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση της Εταιρείας και είμαστε στη διάθεσή σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ