Παρουσίαση της Αλοννήσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

0
29
Alonissos Patitiri

Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας με έμφαση σε προτάσεις και δράσεις για τη μείωση της χρήσης της, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή κ.Μιλτιάδη Κύρκου, υπό την αιγίδα του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών S&D.

«Μπορεί η Ελλάδα, μια χώρα ιδιαίτερη με ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών, να αναλάβει την πρωτοβουλία για την Ευρώπη της κατάργησης της πλαστικής σακούλας;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνάντησης ο δήμαρχος Αλοννήσου, κύριος Πέτρος Βαφίνης.

Alonisos Europaiko Kinoboulio

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του κ Κύρκου, ο κ. Βαφίνης παρουσίασε τις δράσεις, τα αποτελέσματα και τις προκλήσεις σχετικά με τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας στην Αλόννησο, ως την πρώτη συστηματική και συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε ποτέ ελληνική περιοχή με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, και κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου η Ελλάδα να αγκαλιάσει και να στηρίξει το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ