Παύλος Κοντογιαννίδης: Με πλαφόν σε όλα τα προϊόντα θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια

0
4

Τι ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ», ο πρόεδρος του “Κινήματος Φτωχών” και γνωστός ηθοποιός

Μόνο με την επιβολή πλαφόν στις τιμές όλων των προϊόντων μπορεί να καταπολεμηθεί η ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα στη χώρα μας, καθώς η τιμωρητική διαδικασία και ο περιορισμός του κέρδους κατά λίγες μονάδες και μόνον, δεν αποδίδουν, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Παύλος Κοντογιαννίδης ηθοποιός και ιδρυτής του κόμματος Κίνημα Φτωχών Ελλάδας.
Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα επικαιρότητας όπως οι μισθοί – συντάξεις, προτείνοντας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει μια μέση οικογένεια, μηνιαίο εισόδημα 3000 € .
Αναφορικά με την ακρίβεια είπε ότι προέρχεται από την υπερτίμηση ορισμένων αγαθών και ειδικά αυτό που είναι επικίνδυνο είναι τα είδη πρώτης ανάγκης και δεν είναι δυνατόν από τη μια να θέλεις να καταπολεμήσεις την υπογεννητικότητα, διότι στην Ελλάδα χάνεται ο νεαρός πληθυσμός και από την άλλη το βρεφικό γάλα να είναι το πιο ακριβό σε όλη την Ευρώπη.

«Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα
του υπερκέρδους αυτών που εμπορεύονται»

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιαννίδη, η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα του υπερκέρδους αυτών που εμπορεύονται, όπως αποδείχτηκε η τιμωρητική διαδικασία και ο περιορισμός του κέρδους κατά λίγες μονάδες δεν αποδίδουν, η λύση είναι να μπει πλαφόν σε όλα τα προϊόντα, ξεκινώντας από τα βασικά είδη διατροφής.
Ο πρόεδρος του Κινήματος χαρακτήρισε παραλογισμό η Ελλάδα με τέτοια ευφορία γης, να έχει πιο ακριβά φρούτα από τη Γερμανία που έχει χιόνια και όλα να είναι στην κατάψυξη και τόνισε ότι τα «καλάθια» είναι ντροπή για μια εξελιγμένη κοινωνία και κάνουν τον κόσμο να πηγαίνει από μάρκετ σε μάρκετ. Τα κέρδη βέβαια όπως είπε, δεν τα λαμβάνουν οι παραγωγοί, αλλά οι μεσάζοντες.
Όπως σημείωσε, ήξερα για παράδειγμα ότι όταν αγοράζαμε τα πρώιμα κεράσια στην Αθήνα με 19 ευρώ το κιλό, ο παραγωγός, οι δικοί μου άνθρωποι απ΄την Ημαθία, τα πουλούσαν 2 ευρώ το κιλό…

Για μισθούς και συντάξεις

Για το θέμα των μισθών και συντάξεων, που φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης λίγων μόνο ημερών του μήνα, ο κ. Κοντογιαννίδης είπε ότι για να επιβιώσει μια μέση ελληνική οικογένεια, πρέπει να έχει τουλάχιστον 3000 € μηνιαίως, ποσό που δεν είναι παράλογο.
«Την ώρα που μιλάνε με 3.000 € τον μήνα, κάποιοι βγάζουν 3.000 € τον λεπτό (!) και αν δεν ελεγχθούν και δεν συμμετέχουν στη γενικότερη πολιτική ενός κράτους, οι ανισότητες θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή