Πλαστάρας: Προτεραιότητά μας η στήριξη των επιχειρήσεων

0
14
PLASTARAS Epimelitirio Volou

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορίου και του κλάδου των υπηρεσιών: «Θα αγωνιστούμε προκειμένου το Επιμελητήριο Mαγνησίας, να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, ώστε να καταστεί ο απαραίτητος φορέας υποστήριξης των επιχειρήσεων αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας, που θα κατευθύνει τις εξελίξεις στην οικονομία της περιοχής μας» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» Τρύφωνας Πλαστάρας, σε συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορίου και του κλάδου των υπηρεσιών.

Στη συνάντηση ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος του συνδυασμού στους κλάδους του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και ζήτησε την στήριξή τους, στην προσπάθεια που γίνεται ούτως ώστε το Επιμελητήριο να αλλάξει σελίδα.

Ο κ. Πλαστάρας δεσμεύτηκε πως, ως νέα επιμελητηριακή αρχή, θα παρεμβαίνει δυναμικά με τοποθετήσεις σε θέματα αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής στην Πολιτεία και πως θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυνατότητα συμμετοχής σε νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές που ασχολούνται με θέματα επιχειρηματικά και αναπτυξιακά. Υπογράμμισε επίσης ότι για το συνδυασμό «Μαγνησία 2025» , αποτελεί προτεραιότητα η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών, επιχειρηματιών και εργαζομένων καθώς επίσης η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά και διακρατικά προγράμματα με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας.

«Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται σε ένα βασικό τρίπολο παροχής υπηρεσιών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρ. Πλαστάρας, σοβαρές και στοχευμένες παρεμβάσεις σε θέματα οικονομικής – αναπτυξιακής – επιχειρηματικής πολιτικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκπόνηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την αναβάθμιση του φορέα αλλά κυρίως των μελών του και άμεση και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών σε θέματα ενημέρωσης, υποστήριξης και διεκπεραίωσης ενεργειών».

Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για το παρεμπόριο. «Το παρεμπόριο εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα, καθώς έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι επιχειρήσεις που ήδη έχουν δει τον τζίρο τους να μειώνεται εξαιτίας της εξασθένισης της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Θα περίμενε κανείς πως η πολιτεία θα έδειχνε καλύτερα και γρηγορότερα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου καθώς πέρα από τις σημαντικές απώλειες των επιχειρήσεων,  σε πολλά δις. ευρώ υπολογίζεται και η απώλεια των φορολογικών εσόδων από το κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρ. Πλαστάρας, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα του ίδιου και του συνδυασμού, να αναζητηθούν λύσεις προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ