Ποια τα παράπονα των Βολιωτών- Τα προβληματικά πεζοδρόμια πρώτα στη λίστα

0
3
Φωτό αρχείου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βόλου η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα «Διαβούλευση στο πλαίσιο σχεδιασμού της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου για την περίοδο 2021-2027». Σύμφωνα με πολυκαναλική έρευνα στους κατοίκους του Βόλου με τη συμμετοχή 1598 κατοίκων, που έγινε μέσω Novoville προκύπτει ότι:
-Τα κυριότερα προβλήματα που αναφέρουν οι κάτοικοι της Αστικής Περιοχής παραμένουν ίδια με το σύνολο του Δήμου. Στην υψηλότερη θέση βρίσκονται τα προβληματικά πεζοδρόμια (στενό πλάτος, κακή συντήρηση, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων) με ποσοστό 26%.
– Τα κυριότερα προβλήματα που αναφέρουν οι επαγγελματίες της Αστικής Περιοχής παραμένουν ίδια με το σύνολο του Δήμου. Στην υψηλότερη θέση βρίσκεται η έλλειψη χώρων στάθμευσης /φορτοεκφόρτωσης (23%) και το θέμα των προβληματικών πεζοδρομίων (18%). Η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Βόλου 2021-2027, είναι οι περιοχές Νεάπολη, Αγ. Ανάργυροι, Παλαιά, Πλατεία Ρήγα Φεραίου, που έκταση 2,2 χλμ. και αφορά 8.500 κατοίκους.

Η δεύτερη διαβούλευση στον Δ. Βόλου
Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι η 2η τακτική δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το έτος 2023, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4555/2018, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, στο Δημαρχείο Βόλου.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, στον ίδιο χώρο, με το κάτωθι θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το έτος 2024».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή