Πώς να ενεργοποιήσεις την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο IOS 16

Οι λειτουργίες και νέες δυνατότητες που φέρνει το iOS 16 είναι πολλές, αλλά επαναφέρει και κάτι αγαπημένο: την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας.

Για να εμφανίσετε την ένδειξη στο iOS 16 θα πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να επιλέξετε την “Μπαταρία”. Εάν διαθέτετε κατάλληλο iPhone, θα δείτε μια νέα εναλλαγή πάνω από τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που ονομάζεται “Ποσοστό μπαταρίας”. Το ενεργοποιείτε και το το ποσοστό της μπαταρίας σας θα εμφανίζεται στο εικονίδιο της μπαταρίας στην επάνω δεξιά γωνία του iPhone σας.

Τα τυπικά χρωματικά εφέ του εικονιδίου της μπαταρίας παραμένουν τα ίδια και μετά την ενεργοποίηση της ένδειξης ποσοστού μπαταρίας. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το εικονίδιο γίνεται κίτρινο και εάν η μπαταρία πέσει κάτω από το 20%, τότε το εικονίδιο γίνεται κόκκινο.

ios 16, Πώς να ενεργοποιήσεις την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο iOS 16

Δυστυχώς, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone που παίρνουν το iOS 16 αλλά σε ορισμένα υποστηριζόμενα μοντέλα. Στον ιστότοπο υποστήριξής της, η Apple δήλωσε ότι τα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini δεν θα έχουν τη δυνατότητα. Και δεν έδωσε και καμία εξήγηση για το γιατί συμβαίνει αυτό.

Μια εναλλακτική για όσους έχουν αυτά τα μοντέλα είναι να ενεργοποιήσουν ένα widget μπαταρίας που να δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας στην οθόνη κλειδώματος και στην αρχική οθόνη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ