Π. Στεφάνου από τον «Αρκτούρο»: «Δεινός κολυμβητής ο λύκος στον Παγασητικό- Πιθανώς ήθελε να μεταφερθεί σε άλλο μέρος»

0
0

Τι σχολιάζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της μη κυβερνητικής οικολογικής οργάνωσης

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε το βίντεο που τράβηξαν ψαράδες στο Τρίκερι, στο οποίο φαίνεται πως κολυμπούσε ένας …λύκος! Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό αν και πρωτόγνωρο για πολλούς.

Ο κ. Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του «Αρκτούρου», μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή με αφορμή το περιστατικό αυτό, τόνισε ότι ο λύκος είναι γνωστό πως είναι ένας δεινός κολυμβητής. Αν και στο βίντεο, όπως είπε ο κ. Στεφάνου, δεν φαίνεται καθαρά, είναι πολύ πιθανό το ζώο που βιντεοσκοπήθηκε να είναι πραγματικά ένας λύκος που κολυμπά.

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι επικράτεια του λύκου είναι στην ηπειρωτική χώρα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λύκος πιθανώς να ήθελε να μεταφερθεί, καθώς δεν φαίνεται ότι το ζώο έχει μπει στο νερό και θέλει να βγει έξω, αλλά φαίνεται ότι θέλει κάπου να πάει , να φύγει από το μέρος που ήταν και να πάει κάπου αλλού, διασχίζοντας την θάλασσα.

Σε ότι αφορά στον αριθμό των λύκων στην χώρα κι αν υπάρχει κάποια αύξηση του πληθυσμού τους ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αρκτούρου ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση ή μία έρευνα που να δείχνει δεδομένα τα τελευταία χρόνια για τον αριθμό των λύκων στη χώρα, όμως ο ίδιος έχει την εικόνα ότι υπάρχει μία αύξηση του πληθυσμού τους.

Υπενθύμισε πως ο λύκος, όπως και η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος, είναι ένα άγριο ζώο, όμως δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο.

«Τόσο για τον λύκο, όσο και την αρκούδα δεν έχουμε περιστατικά επιθέσεων σε άνθρωπο, άλλωστε δεν τρέφεται ο λύκος με τον άνθρωπο, συνήθως θα προσπαθήσει και ο ίδιος ο λύκος να αποχωρήσει εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά κ. Στεφάνου.

Πρωτοφανές περιστατικό στον Παγασητικό: Εντοπίστηκε «θαλάσσιος» λύκος στην Μαγνησία! (video)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή