Καλοκαιρία τέλος και το φθινόπωρο θα δείξει από τη νέα εβδομάδα το πιο σκληρό πρόσωπό του σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Tv, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Σύμφωνα με τον ίδιον, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα θα είναι οι βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, λόγω ενός ισχυρού βαρομετρικού που έρχεται στη χώρα μας.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Αντίστοιχα, την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.
Σύμφωνα πάντα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αρκετά μεγάλα θα είναι και τα ύψη βροχής στην Αττική και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία.

ethnos.gr