Σκόπελος: Τελειώνουν το μάθημα από τις 11

0
15
Skopelos Island Limani

Σε πάνω από 200 ανέρχονται οι διδακτικές ώρες που χάνονται τη βδομάδα στα σχολεία της Σκοπέλου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που το Νηπιαγωγείο Γλώσσας παραμένει εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες κλειστό.

Σε δραματική κατάσταση από την άποψη των ελλείψεων καθηγητών βρίσκεται το Γυμνάσιο μαζί με τις Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας, όπου οι μαθητές τελειώνουν το μάθημα από τις 11 το πρωί…
Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία των σχολείων, τονίστηκαν στην συνάντηση που είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Ντάκη με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς.
Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία αλλά και οι διδακτικές ώρες που χάνονται και είναι πολλές κάθε εβδομάδα.
Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως συνολικά οι χαμένες διδακτικές ώρες ξεπερνούν και τις 200.
Επίσης χθες οι μαθητές του ΓΕΛ Σκοπέλου έκαναν κατάληψη στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι για τα κενά.
Πιο αναλυτικά ανά σχολείο οι διδακτικές ώρες που χάνονται, είναι οι εξής:
Λύκειο Σκοπέλου: Φυσικός, χημικός, βιολόγος 31 ώρες, πληροφορικής έξι ώρες, από τέσσερις ώρες σε γραμμικό σχέδιο και γερμανικά.
Γυμνάσιο Σκοπέλου: Βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από όλα τα σχολεία, καθώς χάνονται μόνο έξι ώρες στην πληροφορική και από τέσσερις ώρες στα καλλιτεχνικά και τη μουσική.
ΕΠΑΛ: Χάνονται από τέσσερις ώρες στα μαθηματικά, το μάθημα οικονομίας, το μάθημα τεχνολογίας. Επίσης χάνονται από τρεις ώρες στα θρησκευτικά, τα καλλιτεχνικά και τα γερμανικά, αλλά και εννιά ώρες στο μάθημα της φυσικής. Συνολικά οι χαμένες διδακτικές ώρες ανέρχονται στις 30.

Δραματική κατάσταση
Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας κάθε εβδομάδα χάνονται από δέκα ώρες στα μαθηματικά και την πληροφορική, δεκατρείς ώρες στα φιλολογικά μαθήματα, έντεκα ώρες στα θρησκευτικά, δεκαπέντε ώρες στην οικονομία-κοινωνιολογία, επτά ώρες στη χημεία-βιολογία, από τέσσερις ώρες στα γαλλικά και τα γερμανικά, από πέντε ώρες στην τεχνολογία, τα καλλιτεχνικά και τη μουσική. Οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι 100 την εβδομάδα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντάκη οι μαθητές σε αυτό το σχολείο έχουν καθημερινά μάθημα δύο με τρεις ώρες.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Λουκία Σανάγου επισήμανε πως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης και της γραφειοκρατίας στην κάλυψη των κενών καθηγητών χάνονται κάθε εβδομάδα πολλές διδακτικές ώρες, ενώ τα μαθήματα τελειώνουν στην τέταρτη ώρα. Το σχολείο έχει 60 μαθητές.
«Χθες μας διέθεσαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δύο καθηγητές και τους περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα. Θα πρέπει να γίνουν, όμως και προσλήψεις αναπληρωτών. Πέρυσι ήμασταν καλύτερα από την κάλυψη των κενών» τόνισε η ίδια.

Στα Δημοτικά 
Πολύ δύσκολη, όμως είναι η κατάσταση και στα Δημοτικά. Στο 1ο Δημοτικό Σκοπέλου λείπει ο δάσκαλος σε ένα από τα δύο τμήματα της Δ’ Τάξης, με αποτέλεσμα 42 μαθητές να βρίσκονται σε μια αίθουσα. Και σαν να μην έφτανε αυτό χάνονται και έντεκα διδακτικές ώρες την εβδομάδα από τον γυμναστή, δέκα ώρες από την πληροφορική, δώδεκα ώρες από τη μουσική και τα γερμανικά.
Επίσης στο 2ο Δημοτικό Σκοπέλου Γλώσσας υπάρχουν δύο κενά δασκάλων και ενός δασκάλου για να κάνει την παράλληλη στήριξη, όπου από το ΚΕΔΔΥ υπάρχουν τρεις μαθητές με πιστοποίηση πως χρειάζονται βοήθεια.
Επίσης χάνονται 20 διδακτικές ώρες την εβδομάδα στις ειδικότητες του γυμναστή, της πληροφορικής και των γαλλικών.
Ακόμη το Νηπιαγωγείο Γλώσσας είναι κλειστό εδώ και δέκα περίπου μέρες, ενώ ένα νήπιο βρίσκεται χωρίς παράλληλη στήριξη.

 

Φώτης Σπανός e-thessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ