Στην εμπορική αξία οι πλειστηριασμοί ακινήτων

0
22
Ofiles Rithmisi

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον εκπλειστηριασμό ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, σε εμπορικές και όχι αντικειμενικές τιμές.

Διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς η νομοθεσία προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία.

Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», υπό την πίεση των πιστωτών, τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.
Οι θεσμοί ασκούν ισχυρές πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Είναι ενδεικτικό ότι, καθώς αρκετοί σύλλογοι συμβολαιογράφων συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, το ΔΝΤ ζήτησε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο να επιτρέπεται σε συμβολαιογράφους απ’ οποιονδήποτε σύλλογο να διενεργούν πλειστηριασμούς, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν για 2.000 οφειλέτες που έχουν και ακίνητη περιουσία και οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά άνω των 50.000 ευρώ.

Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ