Την Κυριακή 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Δημάρχου Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σάκη Ζλατούδη.

  • Έγινε συζήτηση για τα αναγκαία έργα και τις υποδομές που χρειάζονται να γίνουν στο νησί και ζητήθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να επέμβει ώστε να δοθεί έγκριση ΕΣΑΛ του Υπουργείου Ναυτιλίας για ταMaster Plan του λιμανιού της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, καθώς και  για την Β΄ Φάση του Τουριστικού Καταφυγίου στο Έλιος.

  • Συζητήθηκε το θέμα της πυκνότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Βόλου και του Αγ. Κωνσταντίνου, ειδικά κατά την θερινή περίοδο.
  • Αναφέρθηκε το πρόβλημα της ενδο-συγκοινωνίας με τα νησιά, που θα διευκόλυνε την  μετακίνηση  των επιβατών  από το αεροδρόμιο της Σκιάθου στο νησί της Σκοπέλου.
  •  Τονίστηκε η σπουδαιότητα της ύπαρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, ακόμα και με επιδοτούμενο δρομολόγιο.

  • Τέλος, ζητήθηκε να επιτραπούν μικρές παρεμβάσεις στα λιμάνια με σκοπό αυτά να γίνουν περισσότερο λειτουργικά και καλαίσθητα.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε όλα τα θέματα που αναλύθηκαν και τον Σεπτέμβριο ορίστηκε επίσκεψη του νέου Δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα.

Πριν την αναχώρηση του Υπουργού Ναυτιλίας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα κατατεθειμένα masterplan των λιμανιών καθώς και ένα υπόμνημα.