Συνεχίζοντα οι κινητοποιήσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

0
39
Glossa Skopelos Skopelo.TV

Στην χθεσινή γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων  του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας με θέμα της κενές θέσης εκπαιδευτικών

Silogos Goneon Glossas Skopelou (1)

Αποφάσισαν :

α) θα διαβαστεί μια επιστολή μετά την θεία λειτουργία 28-10-2017 στην κεντρική πλατειά του χωρίου, ενημερώνοντας τους κατοίκους για τα προβλήματα του Σχολείου, για  το τη  έχουν κάνει μέχρι τώρα  και θα προβούν  στην συλλογή των υπογραφών από όλους τους κατοίκους που θα είναι εκεί , στηρίζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο τον αγώνα  του Συλλόγου

Ddimotoko Sxoleio Glossa Skopelos

β) Αποφασίστηκε  την Δευτέρα 30-10-2017 το Δημοτικό και το Γυμνάσια- Λύκειο να συμμετάσχουμε στην Αποχή παράλληλα με την Σκιάθο για να αναδείξουν τα προβλήματα. Το νηπιαγωγείο θα συμμετάσχει κι αυτό, κάνοντας την Δευτέρα μια ώρα Αποχή από το Σχολείο τους.

 γ) Το ψήφισμα που θα διαβαστεί θα πάει στην Αθήνα τέλος της εβδομάδος, μαζί με μια αντιπροσωπεία γονέων για να ενημερώσουν για τα προβλήματα των σχολείων  μας.

Η επιστολή…..

Επιστολή Διαμαρτυρίας  Eκ μέρους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού Σχολείου Γλώσσας.

Αγαπητοί συμπολίτες μας , πάτερ Αλέξιε, άρχοντες του τόπου μας γονείς και παιδιά. Η σημερινή αποχή των παιδιών του Δημοτικού σχολείου Γλώσσας από την εθνική γιορτή της 28 Οκτωβριου, είναι απόρροια της συλλογικής προσπάθειας που κάνουμε και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη εκπαιδευτικών στο σχολείο μας. Το δημοτικό της Γλώσσας ενώ είναι οργανικά 6θέσιο ,λειτουργεί ως 4θέσιο τα τελευταία χρόνια.

Ως 4θέσιο για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται 5 δασκάλους, γυμναστή, καθηγητή πληροφορικής , αγγλικής γλώσσας, μουσικής και 2 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Μέχρι στιγμής στελεχώνεται από 3 δασκάλους, καθηγητή εικαστικών και την καθηγήτρια αγγλικών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας και υποβιβάζοντας το επίπεδο μάθησης τους. Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος μας έχει προβεί στις έξεις  ενέργειες: έντονη διαμαρτυρία προς το δήμο Σκοπέλου, την πρωτοβάθμια διεύθυνση Μαγνησίας, την περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας, τα ΜΜΕ και το υπουργείο παιδείας.

Στο πλάι μας ενωμένοι βρίσκονται ο Δήμος και οι σύλλογοι της Γλώσσας (Πολιτιστικός και επαγγελματικός),τα σχολεία Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Γλώσσας όπου και εκεί είναι καίριες και σημαντικές οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σήμερα λοιπόν από εδώ καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους κατοίκους του νησιού μας, όλη τη Σκόπελο να σταθούν στο πλάι μας. Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου κλείνουμε όλα τα σχολεία της Γλώσσας, του νησιού μας, όλες τις υπηρεσίες, Δημόσιες και δημοτικές, τα καταστήματα, τα λιμάνια να κλείσουν από τις 10.00πμ. έως 11.00πμ. ,έστω για 1 ώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την στρατηγική υποβάθμισης των σχολείων μας.

Μαζί μας ενεργά συμμετέχει και η Σκιάθος . Ως ύστατη προσπάθεια ζητάμε σήμερα φεύγοντας από εδώ, να υπογράψουμε όλοι μας σε ένα φύλλο διαμαρτυρίας (που διανέμουν τα μέλη του συλλόγου).

Ίσως η φωνή μας ενωμένη να βρει το στόχο της.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γλώσσας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ