ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες πολίτες χάνουν επιδόματα λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόρριψη από την κυβέρνηση της τροπολογίας που κατέθεσε με την οποία πρότεινε την αποσύνδεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κ. Βορίδη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως υποστηρίζει με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

«Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει:
«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή