Τέλη Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες

0
28
Enfia Spitia

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπολογισμού και ορισμού των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων η οποία συνδέεται άμεσα και με τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι υποχρέωση της χώρας είναι οι νέες αντικειμενικές να έχουν ορισθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου ενώ, σε ερώτηση αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες, δήλωσε ότι ότι δεν μπορεί να απαντήσει καθώς οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητη. Σημείωσε πάντως ότι ο στόχος του ΕΝΦΙΑ παραμένει αμετάβλητος και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στις αξίες έχουν σκοπό να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, διαβεβαίωσε ότι το 2018 δεν θα υπάρχει καμία διαφορά ενώ εκτίμησε ότι η μείωσή του θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2020 και όχι από το 2019 καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018 θα επιτευχθούν.

Μιλώντας για το ζήτημα του πλαστικού χρήματος και συγκεκριμένα για τη σύνδεσή του με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου αλλά και τις κληρώσεις της φορολοταρίας, διαβεβαίωσε πως ισχύουν όλες οι αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες στο χτίσιμο του αφορολόγητου, παρά το γεγονός πως στη φορολοταρία δεν υπολογίζονται οι συναλλαγές με κάρτα που έγιναν σε επιχειρήσεις των οποίων οι λογαριασμοί είναι προσωπικοί και όχι επαγγελματικοί.

Εκεί, ωστόσο, που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στις συναλλαγές μέσω web banking, καθώς οι συναλλαγές αυτές δεν υπολογίζονται ακόμα. Διαβεβαίωσε όμως πως το ζήτημα είναι σε γνώση των αρμοδίων και θα επιλυθεί.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν έχει κάνει ποτέ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κάνει κατάσχεση επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν τα χρήματα του Δημοσίου».

Ερωτηθείσα για τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για τις φετινές τους δηλώσεις, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός.

Τέλος, η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως «δεν πρόκειται να αυξηθούν από εδώ και πέρα οι φόροι. Το 2019 δεν θα έχουμε καμία αλλαγή για τους φόρους» και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε επίσης μείωση φορολογικών συντελεστών».

ypaithros

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ