«Τα Άνθη της Καταστροφής»: Μουσικοθεατρική παράσταση στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της Επετείου Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνεχίζονται με την παράσταση «Τα άνθη της καταστροφής», μία μοναδική παράσταση – αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας. Η μουσικοθεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου με τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλωνα Τσούνη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θοδωρή Λεμπέση, θα μας ταξιδεύσουν στον «μυθικό» αλλά και τον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας. Οι βασικοί σταθμοί αυτού του ταξιδιού, η ζωή πριν την απελευθέρωση, η απελευθέρωση, η ήττα, η καταστροφή, η προσφυγιά και το ρίζωμα στην Ελλάδα.

Μουσική και λόγος εξιστορούν και ζωντανεύουν τις «μνήμες» των Μικρασιατών με τον τραγουδιστή ως τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο τραγούδι και την δραματοποιημένη αφήγηση. Μια αφήγηση σε κείμενο της Ευγενίας Μαραγκού, που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα, πλήθος προσωπικών μαρτυριών επιζώντων της καταστροφής αλλά που φέρει και το αποτύπωμα του μεγάλου Μικρασιάτη λογοτέχνη Ηλία Βενέζη ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Η παράσταση που έχει σκηνοθετήσει η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη έχει ως πρωταγωνιστές τα τραγούδια και την μουσική τα οποία αποτελούν το όχημα που θα μεταφέρει ατόφια την αίσθηση της ιστορίας της Μικράς Ασίας, καθώς μπορεί οι Μικρασιάτες να έχασαν πολλά στην καταστροφή, αλλά τα τραγούδια τους κατάφεραν να τα «φέρουνε» μαζί τους.

Ο Γιάννης Διονυσίου, ο ερμηνευτής με τις αμέτρητες γνώσεις στο χώρο της Μουσικής και οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης με τη συνοδεία δέκα μουσικών παραδοσιακών και κλασικών οργάνων, σμίγουν τη Δύση με την Ανατολή και προκαλούν ρίγη συγκίνησης στο κοινό τους. Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στην εγκατάσταση των Προσφύγων στις νέες τους πατρίδες και τη συνέχεια της ζωής, δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα το οποίο «προδίδει» το τίτλος της παράστασης «Τα Άνθη της Καταστροφής»!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνευτής: Γιάννης Διονυσίου

Ηθοποιοί: Δανάη Λουκάκη, Σόλων Τσούνη

Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης

Κείμενα: Ευγενία Μαραγκού

Επιστημονική συνεργάτιδα: Πηνελόπη Δεληγιάννη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Χορογραφία: Κατερίνα Γεβεντζή

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Συνοδεύει ορχήστρα κλασικών και παραδοσιακών – λαϊκών μουσικών (10μουσικοί)

Η μουσική παράσταση που θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Βόλου στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει ταξιδέψει σε πόλεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως: Φεστιβάλ του δήμου Αγίας Παρασκευής, Λαυρίου, Σαρωνικού, Ωρωπού, φεστιβάλ Δωδώνης, στο θέατρο Κολωνού στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη στη Βίλλα Αλατίνη υπό την αιγίδα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, στο δήμο Λυκόβρισης – Πεύκης στις βραδιές πολιτισμού, στο φεστιβάλ του δήμου Τανάγρας, στο φεστιβάλ του δήμου Νέας Χαλκηδόνας – Νέας Φιλαδέλφειας και σε άλλους επιλεγμένους χώρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή