Τα Bitcoin ATM θεωρούνται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Bitcoin, Τα Bitcoin ATM θεωρούνται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν τα ATM για το Bitcoin ως παράνομα και ζητούν την παύση της λειτουργίας τους. Ο λόγος για αυτό είναι η ανησυχία γύρω από τη χρήση των ATM αυτών για το ξέπλυμα χρήματος με τη βοήθεια του crypto.

Τα ΑΤΜ που επιτρέπουν την ανάληψη και πώληση Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων στην Αγγλία θεωρούνται πλέον παράνομα και οι Αρχές ζητούν την λήξη της λειτουργίας τους. Όποιος συνεχίσει να λειτουργεί τέτοια ATM στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ότι παρανομεί, με τις αγγλικές Αρχές να θεωρούν ότι θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία τους.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αντίστοιχων ΑΤΜ που λειτουργούν με κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κάποιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν 84 Bitcoin ATM εκεί. Ο μεγαλύτερος αριθμός Bitcoin ATM στον κόσμο φαίνεται ότι υπάρχει στις ΗΠΑ, όπου οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι 34.000.

Οι Οικονομικές Αρχές στην Αγγλία ανησυχούν ιδιαιτέρως για το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω των κρυπτονομισμάτων και η πλήρης απουσία ελέγχου στις συναλλαγές στα Bitcoin ATM αποτελεί μία βασική πηγή της ανησυχίας αυτής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ