Τα Samsung Galaxy ίσως αποκτήσουν κι αυτά δορυφορική συνδεσιμότητα

H Samsung, ακούγοντας τα νέα από την Apple, σχεδιάζει τώρα και εκείνη να ενσωματώσει επιλογές δορυφορικής συνδεσιμότητας και στα τηλέφωνα Galaxy της, σύμφωνα με τον leakster Ricciolo.

Στην περίπτωση της Apple, είναι μια λειτουργία που δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι τον Νοέμβριο και θα λειτουργεί με περιορισμένους τρόπους μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά για την ώρα. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειάζονται 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα απλό μήνυμα SOS σε συνθήκες καθαρού ουρανού ή αρκετά λεπτά σε συννεφιά. Καθώς η Apple θα επενδύσει εκατομμύρια σε νέους δορυφόρους Globalstar για να διατηρήσει και να επεκτείνει την υπηρεσία, μελλοντικά μάλλον θα βελτιωθεί!

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας στο τηλέφωνό σας θα θεωρείται κάτι δεδομένο στο μέλλον και η Samsung δεν θα ήθελε να μείνει πίσω.

Με την Apple να δεσμεύει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου της Globalstar για τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS στο iPhone 14 και στα μελλοντικά iPhone, η Samsung πιθανότατα θα χρειαστεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο δορυφορικής συνδεσιμότητας. Στην πρόσφατη κατάθεση της SEC, η Globalstar ανέφερε ότι θα “παρέχει το 85% της τρέχουσας και μελλοντικής χωρητικότητας του δικτύου της” στην Apple και θα αναφέρει έσοδα ρεκόρ ως αποτέλεσμα, επομένως αμφιβάλλουμε ότι θα υπάρχει χώρος για τα Galaxy της Samsung.

Μια έξυπνη κίνηση για τη Samsung θα μπορούσε να είναι να στραφεί στον ικανό και πρόθυμο Elon Musk, του οποίου η δορυφορική υπηρεσία Starlink βρισκόταν σε συνομιλίες και με την Apple, που όμως πήγε τελικά με την Globalstar.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ