Η Κομισιόν επιβάλει πρόστιμο σε δημιουργούς video games

0
9
Η Κομισιόν επιβάλει πρόστιμο σε δημιουργούς Video Games

Η Κομισιόν επιβάλει πρόστιμο σε δημιουργούς video games

Το συνολικό ποσό των 7.8 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλλε ως πρόστιμο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Valve και 5 δημιουργούς περιεχομένου video games με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων για τη δημιουργία ολιγοπωλιακών πρακτικών.

Αναλυτικότερα, το υψηλό αυτό πρόστιμο επεβλήθηκε στις εταιρείες Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax, καθώς θεωρήθηκε ότι τέθηκαν γεωγραφικοί περιορισμοί πώλησης συγκεκριμένων τίτλων μέσω της πλατφόρμας του Steam.

H Valve τιμωρείται με το πρόστιμο των 1.6 εκ. ευρώ, ενώ οι δημιουργοί περιεχομένου τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 6 εκ. ευρώ περίπου. Υπήρξε μείωση της ποινής λόγω του ότι θεωρήθηκε ότι συνεργάστηκαν επαρκώς με τις ευρωπαϊκές Αρχές για την εν λόγω υπόθεση.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι η αγορά των video games είναι πολύ ανθηρή με την αξία της να υπολογίζεται ότι φτάνει έως και τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ασχολείται με το gaming. Οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην προσφορά τίτλων εκτιμάται ότι στερεί από τους Ευρωπαίους πολίτες τη δυνατότητα της επιλογής της πιο συμφέρουσας προσφοράς για την τσέπη του, κάτι που φυσικά και δεν ταιριάζει με την ιδέα του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ