Η DJI μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

0
18
Η DJI μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Αποκλεισμός για τη DJI, στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο κατασκευαστής drone DJI μπαίνει πλέον στη μαύρη λίστα, μαζί με τις Huawei και ZTE. Ο αποκλεισμός θα είναι άμεσος, με τις αμερικανικές εταιρείες να μη μπορούν πλέον να έχουν καμία συναλλαγή με τον κινέζο κατασκευαστή, εκτός αν μπορέσουν να εκδώσουν προσωρινή άδεια.

Ο λόγος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι επειδή, όπως λέει, η DJI επέτρεψε ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, μέσω καταχρηστικής συλλογής και ανάλυσης προσωπικών δεδομένων ή υψηλής τεχνολογίας παρακολούθησης.

Πιθανώς, η αμερικανική κυβέρνηση να εννοεί τη συμμετοχή της DJI στην επιτήρηση στρατοπέδων κράτησης στην επαρχία Xinjiang. Η DJI πρόσφερε στην κινεζική κυβέρνηση τα δικά της drones για παρακολούθηση, όπως μας αναφέρει η ιστοσελίδα Bloomberg. Όμως, δε γνωρίζουμε αν εννοεί μόνο αυτή την περίπτωση.

Από εδώ και πέρα, ο κινέζος κατασκευαστής drone θα πρέπει να αλλάξει προμηθευτές για αρκετά εξαρτήματα. Όμως, η DJI φαίνεται πως είχε μεριμνήσει, καθώς περίμενε μία τέτοια κίνηση και εδώ και καιρό έχει απομακρυνθεί από μόνη της από τους προμηθευτές που είχε στις ΗΠΑ, τους οποίους έχει αντικαταστήσει με κινέζους προμηθευτές.

Από την άλλη, η DJI κατέχει το 77% της αγοράς drone στις ΗΠΑ, όμως προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν θα σταματήσουν και οι πωλήσεις των προϊόντων της στις εν λόγω αγορές. Μη ξεχνάμε πως η τελευταία που είχε μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ ήταν η ZTE, ενώ ο αποκλεισμός της Huawei την έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στην αγορά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ