Νέο ρεκόρ για το Bitcoin, ξεπέρασε τα 31.000 δολάρια

0
23
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin, ξεπέρασε τα 31

Bitcoin

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 31.000 δολάρια αγγίζοντας νέο ρεκόρ τη δεύτερη μέρα του 2021, χωρίς να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης το ράλι που πραγματοποιεί από το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2019 έχει δεκαπλασιαστεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν αγοράσεις Bitcoin θα γίνεις πλούσιος. Πρόκειται για μια high risk επένδυση με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις και θέλει μεγάλη προσοχή.

Η αξία του Bitcoin τετραπλασιάστηκε μέσα στο 2020 ενώ και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Etherium καταγράφουν επίσης ανοδικές τάσεις.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει. Το Bitcoin είναι το πρώτο εικονικό νόμισμα και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ