Προσοχή σε νέα απάτη στην εφαρμογή WhatsApp

0
16
Προσοχή σε νέα απάτη στην εφαρμογή WhatsApp

Προσοχή σε νέα απάτη scam στην εφαρμογή WhatsApp

Μία νέα απάτη με επιτηδείους να στοχεύουν λογαριασμούς WhatsApp μέσω scam SMS στο οποίο δεν πρέπει να αντιδράσετε. Οι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα εντός της εφαρμογής από δικές τους επαφές, οι οποίες συνήθως μπορεί να είναι λυπημένο emoji ή κάτι αντίστοιχο. Αν απαντήσετε στο μήνυμα, έρχεται SMS με τον κωδικό για επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων.

Αν όμως ο χρήστης κάνει το λάθος και στείλει τον κωδικό, τότε οι hackers παίρνουν το λογαριασμό του και δε μπορεί το θύμα να κάνει απολύτως τίποτα. Στη συνέχεια οι hackers έχουν πλήρη πρόσβαση σε μηνύματα, επαφές, φωτογραφίες και βίντεο των χρηστών. Μέχρι σήμερα το scam επηρέαζε χρήστες κυρίως στην Ινδία, όμως πλέον έχουμε από αναγνώστε του Techblog αναφορές και για χρήστες στην Ελλάδα.

Αν δείτε κωδικό επαλήθευσης από το WhatsApp, ακόμα και στο άσχετο, μη τον χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, αν δείτε περίεργο μήνυμα μέσα στην εφαρμογή, όπως ένα λυπημένο emoji, μην απαντήσετε στο μήνυμα, ακόμα και αν είναι από φίλο ή γνωστό σας. Μεγάλη προσοχή αν θέλετε να κρατήσετε το λογαριασμό σας.

Βέβαια, με 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το WhatsApp είναι λογικό να γίνεται στόχος επιτήδειων hacker. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική, αφού το scam έφτασε και στην Ελλάδα. Τα μηνύματα έρχονται από γνωστούς σας που ήδη έχουν πέσει θύματα, οπότε μεγάλη προσοχή.

Σας έχει έρθει περίεργο μήνυμα στην εφαρμογή WhatsApp ή ο κωδικός επαλήθευσης σε SMS χωρίς να το έχετε ζητήσει;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ