Το έξυπνο στούντιο του Techblog με συσκευές των Legrand, Netatmo και Bticino

0
37
Το έξυπνο στούντιο του Techblog με συσκευές των Legrand, Netatmo και Bticino

Τα νέα στούντιο του Techblog αναβαθμίστηκαν ακόμα περισσότερο με την εγκατάσταση νέων έξυπνων συσκευών που παρέχουν εξελιγμένες λειτουργίες επικοινωνίας, ελέγχου και παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας και αυτοματισμού. Επιλέξαμε τις λύσεις 3 κορυφαίων στο είδος τους από τον όμιλο εταιρειών της Legrand και συγκεκριμένα τις ομώνυμες Legrand, Netatmo και Bticino.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις έξυπνες συσκευές που εγκαταστάθηκαν στα νέα στούντιο του Techblog και έρχονται να συνεργαστούν με τις λύσεις ασφάλειας που τοποθετήσαμε το καλοκαίρι με τις συσκευές security της Netatmo.

Netatmo

Τα νέα στούντιο του Techblog στεγάζονται σε ένα μεγάλο χώρο που ενεργειακά καλύπτεται από αυτόνομη θέρμανση και την θέση του παλιού αναλογικού θερμοστάτη πήρε ο Smart Thermostat της Netatmo.

Πρόκειται για μια συσκευή με WiFi που συνδέεται στο ίντερνετ και μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση βελτιώνοντας τη θέρμανση του χώρου μας και μειώνοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Λειτουργεί ως ένας κλασσικός θερμοστάτης με on-off και έλεγχο της θερμοκρασίας από τα κουμπιά του αλλά και μέσω app τόσο για Android όσο και για iOS συσκευές.

Είναι συμβατός με Apple Homekit, Google Assistant και Amazon Alexa και διαθέτει τη λειτουργία Auto-Adapt με την οποία υπολογίζει τη μόνωση του χώρου σας και τις εξωτερικές συνθήκες και μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα τη θέρμανση. Παρέχει αναλυτικά report θερμοκρασίας και θέρμανσης και είναι συμβατός με την πλειονότητα των συστημάτων θέρμανσης. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο μόνιμα ή να χρησιμοποιηθεί και σαν επιτραπέζιος , οπότε μπορείτε να τον μεταφέρετε σε όποιο σημείο του χώρου σας θέλετε.

Στα σώματα του καλοριφέρ τοποθετήσαμε έξυπνες βαλβίδες της Netatmo για να έχουμε των έλεγχό τους και να προγραμματίζουμε την θερμοκρασία από δωμάτιο σε δωμάτιο εξοικονομώντας ακόμη περισσότερη ενέργεια. Διαθέτουν λειτουργία απενεργοποίησης όταν ανιχνεύσουν πως ένα παράθυρο έχει ανοίξει και ρυθμίζουν αυτόματα τη θέρμανση σύμφωνα με το επίπεδο ηλιοφάνειας και τη χρήση του δωματίου.

Bticino

Η επόμενη αναβάθμιση των στούντιο πραγματοποιήθηκε με την εγκατάσταση ενός εξελιγμένου συστήματος θυροτηλεόρασης αποτελούμενο από την έγχρωμη οθόνη αφής 7″ Bticino 300x και την μπουτονιέρα Bticino Linea 3000 με κάμερα wide-angle 105 μοιρών.

Το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί μέσα από την εφαρμογή Door Entry για iOS και Android για να παρακολουθείς από το κινητό σου ποιος σου χτυπάει, να του μιλήσεις ακόμα και να του ανοίξεις χωρίς να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Κρατάει ιστορικό με εγγραφή βίντεο για το ποιος χτύπησε το κουδούνι και είναι συμβατό με τις κάμερες ασφάλειας της Netatmo για να τις παρακολουθείς μέσα από το app ή απευθείας από την οθόνη.

Legrand

Πρίζες και διακόπτες για τα φώτα αντικαταστάθηκαν επίσης, σε αυτό το κομμάτι της αναβάθμισης επιλέξαμε συσκευές της Legrand με τον βασικό κορμό να αποτελεί το Βασικό kit για μια συνδεδεμένη εγκατάσταση συμβατό επίσης με Apple Homekit, Google Assistant και Alexa.

Τώρα μπορούμε να μετράμε την κατανάλωση στιγμιαία και έχουμε report της καθημερινής και μηνιαίας κατανάλωσης κάθε πρίζας του χώρου μας. Να ελέγχουμε από απόσταση μέσα από το smartphone μας τον φωτισμό και τις ηλεκτρικές συσκευές.

Έξυπνο σπίτι

Φανταστείτε το σπίτι σας να “υπακούει” στο άγγιγμα και τη φωνή σας. Να μπορείτε να διαμορφώσετε το πώς θα συμπεριφέρεται. Και να μπορεί το σπίτι σας να σας βοηθάει να ελέγχετε την κατανάλωση ενέργειας και να κρατάτε την οικογένειά σας ασφαλή.

Αν θέλεις να μετατρέψεις και εσύ το χώρο σου σε ‘έξυπνο’, λειτουργικό και ασφαλή, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, μάθε περισσότερα στο www.legrand.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ