Χωράει ολόκληρη ταινία 90 λεπτών σε δισκέτα floppy 1,44ΜΒ;

0
20
Χωράει ολόκληρη ταινία 90 λεπτών σε δισκέτα Floppy 1,44ΜΒ;

Χωράει ολόκληρη ταινία σε δισκέτα floppy 1,44ΜΒ;

Ένας χρήστης του Reddit αποφάσισε να χωρέσει ολόκληρη ταινία σε δισκέτα υπολογιστή (floppy disk) 1.44MB και το αποτέλεσμα είναι ότι χειρότερο. Οι παλιές τεχνολογίες δίνουν τη θέση τους στις νέες για πολλούς λόγους, με τον κυριότερο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα multimedia, να είναι η χωρητικότητα.

Αν και έχουμε φτάσει στην εποχή των Blu Ray δίσκων με χωρητικότητα 50GB (σε dual-layer), κάποιος χρήστης του Reddit θέλησε να χωρέσει ολόκληρη ταινία σε δισκέτα υπολογιστή. Η τυχερή ταινία ήταν το πρώτο Shrek, με τα 90 λεπτά διάρκειας αλλά και τον ήχο να χωράνε σε ένα floppy disk μεγέθους 1,44MB.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μία custom x265 κωδικοποίηση, καθώς και η ανάλυση να πέσει στα 120x96p. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι μιλάμε για μόλις 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Το ακόμα καλύτερο είναι το ίδιο το hardware. Ο χρήστης δημιούργησε ένα δικό του VCR, με custom οθόνη έναρξης, το οποίο αναπαράγει αυτόματα τη δισκέτα μόλις μπει στο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο Redditor έχει σκοπό να αξιοποιήσει ακόμα παραπάνω τις δισκέτες του και να βάλει και άλλες ταινίες. Δε γνωρίζουμε βέβαια ποιος θα θέλει να τις δει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ