Τι συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με επιχειρηματίες της Μαγνησίας για επενδύσεις, θαλασσοδάνεια και τον ρόλο των τραπεζών

0
20
Tsipras
Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Νομού που καινοτομούν μίλησε για το νέο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα αλλά και για τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν.
«Θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να επενδύσουμε στην καινοτομία, να αντιμετωπίσουμε το brain drain και να ξαναγυρίσουν πίσω στη χώρα οι Έλληνες επιστήμονες. Ο σχεδιασμός αυτός είναι σημαντικός. Θέλουμε τους κλαδικούς φορείς να είναι συνοδοιπόροι και συνέταιροι και όχι να επιβάλλουμε εμείς αλλά να συνθέτουμε. Θα πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και στην δημιουργικότητα.
Έχουμε δώσει έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση. Εμείς αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για την Έρευνα κατά 200 εκ. Ευρώ και αναζητούμε και διαθέσιμους πόρους για χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την έρευνα.  Το ποσό των 280 εκ. Ευρώ το έχουμε πάρει από το ΕΣΠΑ και πόρους από το πρόγραμμα “Καινοτομώ-Επιχειρώ, Δημιουργώ”  όπου καταγράφεται μεγάλη επιτυχία. Έχουν γίνει μέχρι τώρα 1600 προτάσεις και φαίνεται ότι το έθνος διψάει για νέα επιχειρηματικότητα και καινοτομία.
Έχουμε πάρει από το ταμείο συν-επενδύσεων 320 εκ. Ευρώ που είναι το μεγαλύτερο ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικές οι προσπάθειες αλλά δεν φθάνουν.
Tsipras Volos
«Οι τράπεζες θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους. Έπαιξαν ρόλο στην κρίση, αλλά τώρα θα πρέπει να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής γιατί βλέπουμε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες».
Για την καινοτομία και την ανάπτυξή της τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και ο νέος αναπτυξιακός νόμος το προβλέπει αυτό, ενώ η φορολογία θα πρέπει να μειωθεί.
«Πολλοί άσπονδοι φίλοι μας πλέον παραδέχονται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2018 θα είναι πάνω από 2,6%, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να είναι και περισσότερο. Του χρόνου τέτοια εποχή θα μπορούμε να κάνουμε το σχεδιασμό μας».
Ο ίδιος μίλησε και για πάρτι των θαλασσοδανείων όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως δήλωσε θα σταματήσει το καθεστώς των επιχειρήσεων που  είναι χρεοκοπημένες στην Ελλάδα αλλά έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να πληρώσουν», δήλωσε.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της  προστατεύει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς.
Tsipras Volo1
«Πρέπει να έχουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο για να επενδύσουμε σε καινοτομίες και την υγιή επιχειρηματικότητα. Το βάρος πρέπει να δοθεί σε νεοφυείς επιχειρήσεις και να τους δώσουμε φορολογικά κίνητρα ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
e-thessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ