Άνω Βόλος: Έκλεισε ο αγωγός συλλογής των ομβρίων σε δεξαμενή και χάλασε ο δρόμος!

smart

Τη ΔΕΥΑΜΒ κατήγγειλε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αχιλ. Καλυβιώτης

Προβλήματα με την άρδευση αντιμετωπίζει η περιοχή του Άνω Βόλου, όπως ανέφερε στο ράδιο ΕΝΑ ο Αχιλλέας Καλυβιώτης πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου, που κατήγγειλε τη ΔΕΥΑΜΒ ότι έκλεισε αγωγό που οδηγούσε το νερό σε δεξαμενή άρδευσης, με αποτέλεσμα να καταλήγει σε ρέμα, αφού έχει κόψει σημείο του οδικού δικτύου της περιοχής.

Όπως ανέφερε υπάρχει ένας αγωγός άρδευσης που ξεκινάει από τον λόφο της Επισκοπής, που περνάει κάτω από την άσφαλτο και μεταφέρει τα όμβρια ύδατα σε μία δεξαμενή, που βρίσκεται στους πρόποδες της Επισκοπής.
Ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι η δεξαμενή είναι χωρητικότητα 200 m3 και το νερό χρησιμοποιείται με κλειστό κύκλωμα για την άρδευση της περιοχής Καραγάτς, που ανήκει διοικητικά στον Άνω Βόλο. Ακόμη τόνισε ότι η δεξαμενή χρησιμοποιείται και για λόγους πυρασφάλειας και μπορεί ένα όχημα να πάρει νερό από τη δεξαμενή για να σβηστεί μία φωτιά.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει κλείσει ο αγωγός στην Επισκοπή, με αποτέλεσμα να μην κατεβαίνει το νερό στη δεξαμενή και ειδικά τα όμβρια νερά, να ακολουθούν τον κεντρικό δρόμο, και 300 μέτρα κάτω από τη δεξαμενή, που ο δρόμος έχει κλίση, να πηγαίνει το νερό και να καταλήγει σε ρέμα.
“Λόγω του νερού που τρέχει ασταμάτητα από τον χειμώνα, το αποτέλεσμα είναι ο δρόμος να έχει κοπεί, ενώ λόγω του ότι η ΔΕΥΑΜΒ έκλεισε τον αγωγό ούτε η δεξαμενή έχει νερό, ούτε μπορεί να αρδευτεί ο οικισμός Καραγάτς”, τόνισε ο Αχ. Καλυβιώτης.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος εκτίμηση ότι ο αγωγός έκλεισε λόγω παραπόνων κατοίκου της περιοχής ότι έμπαιναν νερά στο υπόγειο της κατοικίας της και τόνισε ότι δεν έγινε αυτοψία πριν αποφασιστεί να κλείσει ο αγωγός.

smart
smart

Πηγή