Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα και περίπτερα

Φωτογραφία αρχείου

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, μετά την αυστηροποίηση του lockdown για τον περιορισμό στα διασποράς στα κρούσματα από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση αναδιαμορφώνεται το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον θα κλείνουν στις 20:30 τις καθημερινές, αντί στις 21:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, καθώς «αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Διευκρίνισε πως σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 για να δίνουν τον χρόνο σε πελάτες και εργαζόμενους να επιστρέφουν σπίτι τους. Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά, καθώς υπάρχει φυσιολογική ροή και μεγάλη επάρκεια αγαθών, επομένως θα αποφύγουμε όποια μη αναγκαία κίνηση» τόνισε στην ΕΡΤ 1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με το take away ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργεί έως τις 21:00, ενώ από εκείνη την ώρα κι έπειτα θα λειτουργεί μόνο το delivery. Δείτε αναλυτικά την απόφαση με τα νέα μέτρα στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εδώ.

Τι ισχύει με τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα

Μετά τα σούπερ μάρκετ για τα οποία πλέον ισχύει νέο ωράριο λειτουργίας κατά την περίοδο του lockdown για τον κορονοϊό, ψιλικατζίδικαmini market και κάβες θα κλείνουν νωρίτερα το βράδυ. Το νέο μέτρο έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορονοϊό πλέον τα mini market και τα ψιλικατζίδικα που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, θα κλείνουν από τις 9 το βράδυ. Δηλαδή θα κατεβάζουν ρολά κατά την ώρα που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πρόκειται για με μέτρο με στόχο να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών τη νύχτα για ψώνια σε μινι μάρκετ, ψιλικατζίδικα ή κάβες ποτών.

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν το ωράριο τους θα αλλάξει από την Δευτέρα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 8:30 το βράδυ.

Πηγή