Αρβανίτης για Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Απόδραση από τις Στάχτες με σόου στα Σύνορα

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα σύνορα της χώρας, προκειμένου να αποδράσει από τις στάχτες των πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα κάνει λόγο σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/ The Left & μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ Κώστας Αρβανίτης. Με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και την κοινή επίσκεψη των υπουργών Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Εβρο ο κ. Αρβανίτης ανέφερε τα εξής:

Επιχειρώντας να αποδράσει από τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών, και αφού απέτυχε παταγωδώς να εξασφαλίσει στους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν την ασφάλεια που τόσο περίτεχνα και υποκριτικά έκανε προεκλογική της σημαία, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφεύγει τώρα στον δήθεν «από Ανατολών κίνδυνο» των απελπισμένων της Αφγανικής κρίσης.

Για μια ακόμη φορά μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο ζήτημα σε ελληνοτουρκικό πρόβλημα, ρίχνοντας το βάρος αποκλειστικά στην αποτροπή και την -αυτονόητη- φύλαξη των συνόρων.
Αντί γι’ αυτόν τον επικίνδυνο στρουθοκαμηλισμό η κυβέρνηση οφείλει έστω και την ύστατη ώρα να ανακρούσει πρύμναν και να αντιμετωπίσει το ζήτημα με οδηγό τη διεθνή νομιμότητα, με ρεαλισμό, σοβαρότητα, αλλά και κάτι που λείπει δραματικά από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη: σχέδιο και διεθνείς πρωτοβουλίες.

Η ευθύνη για την Αφγανική τραγωδία είναι διεθνής. Η Ελλάδα οφείλει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των διεθνών πρωτοβουλιών για μια Ευρωπαϊκή συνεννόηση που θα μοιράζει το βάρος από τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της Δύσης αναλογικά και ισότιμα και να μην δεχτεί ούτε να γίνει η χώρα μας φυλακή Αφγανών προσφύγων, αλλά ούτε και χώρα-παρίας που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.
Λύσεις υπάρχουν, πρωτοβουλίες χρειάζονται διπλωματικές και όχι παραπλανητικά σόου στα σύνορα.
Τώρα, επειδή είναι ήδη αργά.

Πηγή