«Αυλαία» για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Σημαντικά θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα διευθετήθηκαν με τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Πέρα από την οριστικοποίηση του φιλικού αγώνα της εθνικής ανδρών με τη Νορβηγία στις 6 Ιουνίου στο Όσλο, η επιτροπή επισημοποίησε τη ματαίωση όλων των πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) για την τρέχουσα σεζόν.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής στις 5 Απριλίου η νέα σύνθεσή της είχε αρκεστεί  στην προαναγγελία της τυπικής επανέναρξης της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και της Α’ Εθνικής Γυναικών, χωρίς να γίνεται κάτι οριστικά γνωστό για τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ. Αυτό συζητήθηκε χθες με την Εκτελεστική Επιτροπή να δίνει το οριστικό φινάλε, χωρίς συνέχεια της αγωνιστικής δράσης.

Αυτομάτως, η απόφαση συνεπάγεται και το τέλος των δύο πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Επιπρόσθετα, όπως αναμενόταν, η επιτροπή επικύρωσε τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής και Α΄ Εθνικής Γυναικών με το επικαιροποιημένο υγεινομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με την ίδια απόφαση ανατίθεται στους παρατηρητές των αγώνων η αρμοδιότητα για τη διενέργεια του ελέγχου, όσον αφορά στην υποβολή των μελών των αποστολών των ομάδων σε test Covid-19 και στην παραλαβή των αποτελεσμάτων της εξέτασής τους.

Ανακοινώθηκε, επίσης, η ημερομηνία διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Τέλος, ορίστηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη όλων των διαρκών και ειδικών Επιτροπών της Ομοσπονδίας, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 42 του καταστατικού της.

Αναλυτικά, τα ονόματα των προέδρων των Επιτροπών που ορίστηκαν:

Οικονομική Επιτροπή: Κλέαρχος Τζαφέρης

Επιτροπή Διοργανώσεων: Άγγελος Δανιήλ

Τεχνική Επιτροπή: Τάκης Παπαχρήστος

Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου: Κυριάκος Φύτρας

Ιατρική Επιτροπή: Τάκης Καρράς

Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών: Παναγιώτης Διακοφώτης

Επιτροπή Ασφαλείας και γηπέδων: Δημοσθένης Κουπτσίδης

Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: Θόδωρος Ζαγοράκης

Επιτροπή Εθνικών Ομάδων: Τάκης Παπαχρήστος

Επιτροπή Διαμεσολαβητών: Χρήστος Φαφούτης

Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO): Άγγελος Δανιήλ

Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη SL1: Αστέριος Αντωνίου

Εκπρόσωπος ΕΠΟ στη SL2: Λεωνίδας Θωμαΐδης

Πηγή