Βατόπουλος: Πιθανά νέα μέτρα

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος χαρακτήρισε «χαοτική» την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, λόγω των μεταλλάξεων – Τι είπε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το επόμενο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, τις μεταλλάξεις και τα μέτρα προστασίας που θα τηρήσουμε. Μάλιστα δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων σαν αυτά του προηγούμενου χειμώνα.

Χαρακτήρισε δε την κατάσταση με τις μεταλλάξεις «χαοτική» ενώ όσον αφορά την μετάλλαξη Μ σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να μας δείχνουν πόσο εύκολα μεταδίδεται ή πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια.

«Χρέος μας είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε ότι είναι μακριά ακόμα οι μέρες που θα μπορέσουμε να ζήσουμε με την ανεμελιά των προηγούμενων ετών.

Πηγή