Μεϊκόπουλος

Άμεση ανάκληση της απόφασης που κλείνει το Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Για την απόφαση να κλείσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου μετά από 137 χρόνια πραγματοποίησε κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. 

«Πρόκειται για άλλη μια υπαναχώρηση του Βόλου υπέρ της Λάρισας που αποδεικνύει ότι το αναπτυξιακό δίπολο Βόλου – Λάρισας λειτούργησε ακόμη μια φορά ετεροβαρώς τη στιγμή που οι κυβερνητικοί Βουλευτές της Μαγνησίας διαγκωνίζονται με δελτία τύπου για την αναβάθμιση της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή» επεσήμανε ο Βουλευτής.

«Γνωρίζετε για την απόφαση της Διοίκησης του ΟΣΕ για μετακίνηση όλου του προσωπικού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου στο Σταθμό της Λάρισας και αν ναι, με ποια κριτήρια πάρθηκε μία τέτοια απόφαση που δυσχεραίνει την καθημερινότητα πολιτών και εργαζομένων, δημιουργεί συνθήκες επισφάλειας στη λειτουργία του ΣΣ Βόλου και υποβαθμίζει συνολικά την ηλεκτροκίνηση στην περιοχή;», ρώτησε ευθέως τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σήμερα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι, όλοι σε ηλικία συνταξιοδότησης, που θα πρέπει από τις 12/11/2021 να παρουσιαστούν στο Σταθμό της Λάρισας, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών από Βόλο για Λάρισα και αντίστοιχα θα συνεχίσουν να εκτελούνται. 

«Χωρίς Σταθμάρχη στον Σ.Σ. Βόλου πως ακριβώς θα εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του Σταθμού και η ορθή εκτέλεση των δρομολογίων;», διερωτήθηκε ο Βουλευτής, ενώ τόνισε ότι η αιφνίδια απόφαση για μεταφορά έμπειρου προσωπικού με εμπειρία 40 χρόνων από το Βόλο στη Λάρισα, αποτελεί αναμφισβήτητη πράξη απαξίωσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει πως την ίδια ώρα με την έμπρακτη υποβάθμιση του Σ.Σ. Βόλου, έχουμε «πόλεμο» ανακοινώσεων από τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ για τη δημοπράτηση τουέργου της αναβάθμισης της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, έργο που είχε σχεδιάσει και ξεκινήσει να υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 «Η υποβάθμιση του Σ.Σ. Βόλου ναρκοθετεί τον ανωτέρω σχεδιασμό καθώς ένας πλήρως υποστελεχωμένος Σταθμός του Βόλου είναι αδύνατο να μπορεί να εξυπηρετεί  αποτελεσματικά τις ανάγκες που θα προκύψουν από την επαναχάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση του προσωπικού του Σ.Σ. Βόλου στο Σ.Σ. Λάρισας.

12.11.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ