Για δεύτερη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σταθερή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αφού βρέθηκε θετικός στο νέο κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος μεταφέρθηκε χθες λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας. Ο κ. Ιερώνυμος μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο του «Ευαγγελισμού» για 24ωρη παρακολούθηση της υγείας του.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο επίσης θετικός στον κορωνοϊό, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Την θεραπεία και των δύο έχει αναλάβει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε τεθεί σε καραντίνα, προληπτικά στις 11 Νοεμβρίου, αφού συνοδικοί ιεράρχες που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί στον ιό.
Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αρνητικός τόσο στα rapid, όσο και στα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και στο τεστ που έκανε την Παρασκευή πριν από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης ο κ. Ιερώνυμος ανέβασε πυρετό 37.7.

Γι’ αυτόν τον λόγο χθες το πρωί κρίθηκε αναγκαίο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απύρετος μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο το απόγευμα ανέβασε μέχρι 38 πυρετό. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί είναι απύρετος. «Είναι σε καλή κατάσταση και πολύ ευδιάθετος, επικοινωνεί με τους γιατρούς», ανέφερε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου.

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

«Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη» αναφέρεται στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Με πίστη στον Θεό θα υπερνικήσουμε
Μέσω του εκπροσώπου του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά και πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Πηγή