Γιώργος Καραϊβάζ : Πώς τα ρούχα μπορεί να «προδώσουν» τους δράστες – Εξετάζεται η εμπλοκή γυναίκας

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, οι οποίοι προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ. Κάθε ώρα που περνάει προκύπτουν και νέα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν την ΕΛ.ΑΣ να φτάσει στη σύλληψη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως εφόσον πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, τότε ακόμα και η σύλληψη των δραστών δεν θα φέρει την εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού εικάζεται πως άλλος έδωσε την εντολή δολοφονίας και άλλος την εκτέλεσε. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή (χωρίς να συνδέονται σε τίποτα οι δυο περιπτώσεις), όπου αν και συνελήφθησαν οι δύο άνθρωποι που τράβηξαν τη σκανδάλη, δεν έχει βρεθεί ακόμα, αυτός που… υπέγραψε το συμβόλαιο.

Όσον αφορά τις έρευνες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ οι αρχές έχουν στα χέρια τους περισσότερα από ένα βίντεο, στα οποία φαίνονται οι δράστες της επίθεσης.Από τα βίντεο αυτά οι αρχές προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία της μηχανής, να δουν δηλαδή από που έχει κλαπεί.

Στο επίκεντρο τα ρούχα των δραστών
Ωστόσο, προτεραιότητα των αρχών είναι να ερευνηθούν όλα όσα έχουν να κάνουν με τους δράστες. Για παράδειγμα, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το από που έχουν αγοραστεί τα ρούχα που φοράνε οι δράστες. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνηθίζεται οι δράστες τέτοιων επιθέσεων, εφόσον είναι από το εξωτερικό, να αγοράζουν τα ρούχα που φορούν στην επίθεση από τον τόπο του εγκλήματος.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην πέσουν σε κάποιον έλεγχο και υποψιασθούν οι αστυνομικοί ότι κάτι δεν πάει καλά.Έτσι λοιπόν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας θα «σαρωθούν» στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσει το «σαφάρι» σε καταστήματα της Αθήνας – ειδικότερα αυτά με στρατιωτικά είδη-, ώστε να βρεθεί το μαγαζί που θα μπορούσαν να έχουν αγοράσει τα ρούχα.

Εφόσον τα ρούχα έχουν αγοραστεί από μαγαζί της Αθήνας οι αστυνομικοί θα βοηθηθούν πολύ, αφού η λογική λέει ότι κατά τη διάρκεια των αγορών δεν θα φορούν κράνη και άλλα προστατευτικά προσώπου και έτσι ίσως αποκτήσουν εικόνα των προσώπων των δραστών.

Επίσης, οι αρχές αναμένεται να ψάξουν εξονυχιστικά και τα ξενοδοχεία, κυρίως των Νοτίων Προαστίων, καθώς κάπου θα πρέπει να έχουν μείνει οι εκτελεστές, αφού όπως φαίνεται από την οργάνωση της δολοφονίας βρίσκονταν στη χώρα μας για αρκετές μέρες.

Πηγή