ΓΣ χωρίς αποφάσεις στη Super League 2

«Ανοιχτές» οι ημερομηνίες κλήρωσης και έναρξης του πρωταθλήματος

Είναι σχεδόν βέβαια ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν θα αρχίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που αποτυπώνεται εμμέσως πλην σαφώς και στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας, η συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ούτε αποφασίστηκε πότε θα γίνει η κλήρωση, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ποιες τελικά θα είναι όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση (πχ ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει ότι θα συμμετέχει στη Super League 2, και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική).

Η ανακοίνωση αναφέρει λοιπόν ότι:

«Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Super League 2 όπου λήφθηκαν ομόφωνα οι εξής αποφάσεις:

-Εναρμονίστηκε το καταστατικό με τον Ν 4809/21 και τροποποίηση αυτού στα άρθρα 1-22.

-Μετά το πέρας της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, προκρίθηκε η προσφορά της εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη

-Αναβλήθηκε η συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τον ορισμό της ημερομηνίας κλήρωσης, τουλάχιστον έως την Παρασκευή 17/9/2021 οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων για όλες τις ομάδες».

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο, όπου μετά από ψηφοφορία αναδείχθηκαν με τριετή θητεία: Α Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Σταμούλης (Απόλλων Πόντου), Β Αντιπρόεδρος: Αχιλλέας Μπίκας (Βέροια).

Δεδομένη από εκεί και πέρα είναι η ένταση που επικρατεί στις τάξεις όλων των ομάδων της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου για την απόφαση να πάρει την απευθείας άνοδο μόλις μία ομάδα από αυτήν και από εκεί και πέρα ο δεύτερος να συμμετέχει σε αγώνα μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League. Σε μία κατηγορία με δύο ομίλους, και με 36 και πλέον ομάδες αυτά τα αριθμητικά δεδομένα μοιάζουν τουλάχιστον πενιχρά, και οι ΠΑΕ διαμαρτύρονται για την επικύρωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League που προβλέπει το 1+1 από την ΕΠΟ. Μπορεί ν’ αλλάξει κάτι προς την κατεύθυνση της πρότασης 2+1 που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος στην ΕΠΟ; Πιθανότατα όχι…

Όπως και να έχει, δημοσιεύματα την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι στη Γενική Συνέλευση της Super League 2 εκπροσωπήθηκαν συνολικά 29 ΠΑΕ της κατηγορίας, και όχι οι Νίκη Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας και Δόξα Δράμας. Από την άλλη, απουσίαζαν και εκπρόσωποι των Ζακύνθου, Πανιωνίου και Ηρακλή (που πήρε τη θέση της Τρίγλιας Χαλκιδικής) καθώς δεν έχουν ετοιμαστεί πλήρως όσον αφορά τα γραφειοκρατικά για τη συμμετοχή τους στην κατηγορία της Super League 2.

Πηγή