ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΘΥΜΑΤΑ.  ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλει ακόμα ένα περιστατικό παντελούς αδιαφορίας των Δημοτικών αρχών για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας της εργασίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα. Χθες, Πέμπτη 1/6 στις 2:30 το μεσημέρι, συναδέλφισσα, εργαζόμενη με σύμβαση 8 μηνών στα πληρώματα Ν. Ιωνίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου λιποθύμησε κατά την εκτέλεση της εργασίας της στην καθαριότητα μετά τη λαϊκή αγορά, σε συνθήκες που η θερμοκρασία βρισκόταν στους 42. οC! Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θερμοπληξία. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στη συναδέλφισσα, που παλεύει καθημερινά για το μεροκάματο για να στηρίξει τα 2 παιδιά της, όντας χήρα σε μικρή ηλικία.

         Λίγες μέρες μόλις πριν, η ΔΑΣ-ΟΤΑ είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωση της ότι το κύμα καύσωνα που προβλεπόταν «επιβάλει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων….. Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και στο θάνατο από θερμοπληξία». Καλούσαμε τους άμεσα υπεύθυνους, τις Δημοτικές Αρχές, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, μαζί και την άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 οC ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία. Οι έγκαιρες αυτές προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν και ιδού τα αποτελέσματα. 

         Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι για τις δημοτικές και κυβερνητικές αρχές οι εργαζόμενοι αποτελούν αναλώσιμα είδη, δεύτερης κατηγορίας πολίτες που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βασιστούν μόνο στις δικές τους δυνάμεις και τους αγώνες τους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ